Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

To 2021 το πρώτο ''εξελιγμένο'' ηλεκτρικό Toyota

3.725 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2020)

H ιαπωνική φίρμα το επόμενο έτος θα αποκαλύψει το πρώτο ''εξελιγμένο'' ηλεκτρικό με μπαταρίες solid-state που εξαλείφει πολλά από τα μειονεκτήματα των σημερινών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην αποκάλυψη ενός concept αυτοκινήτου που θα εξοπλίζεται με εξελιγμένες μπαταρίες solid-state (στέρεας μορφής) θα προχωρήσει το 2021 η Toyota με σκοπό να αρχίσει να τις παράγει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ηλεκτρικά οχήματα που θα αναπτυχθούν από την Toyota με τις solid-state μπαταρίες θα προσφέρουν πάνω από διπλάσια αυτονομία σε σχέση με τα ηλεκτρικά που κινούνται με μπαταρίες λιθίου. Παράλληλα, τα οχήματα με αυτές τις εξελιγμένες μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν ακόμα και σε 10 λεπτά και επίσης, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να συμβεί κάποια αστοχία που θα μπορέσει να έχει ως συνέπεια το ξέσπασμα κάποιας φωτιάς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Toyota έχει πάνω από 1.000 πατέντες πάνω σε αυτού του είδους τις μπαταρίες και είναι η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα αυτόν.

Η Ιαπωνία στηρίζει ενεργά την εγχώρια παραγωγή solid-state μπαταριών και αυτή την στιγμή ετοιμάζεται να προσφέρει 16 δισεκατομμύρια ευρώ σε υποδομές για την ανάπτυξή τους. Η κυβέρνηση της χώρας θα βοηθήσει επιπλέον στην προμήθεια των απαραίτητων μετάλλων για την παραγωγή τους, όπως είναι το λίθιο.

Και οι άλλες εταιρείες όμως δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, αφού γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου μπαταριών. Η Volkswagen για παράδειγμα σχεδιάζει να παράγει αυτές τις εξελιγμένες μπαταρίες το 2025.
 
 

Mercedes
LEASING COURIER VS CITAN