Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το A6 Sportback e-tron είναι το πιο αεροδυναμικό Audi στην ιστορία!

 Σχολιάστε 
2.722 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2024)
Το A6 Sportback e-tron είναι το πιο αεροδυναμικό Audi στην ιστορία!
5 Φωτογραφίες »

- Συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,21.
- Χρειάστηκαν να γίνουν 2.800 προσομοιώσεις στην αεροδυναμική σήραγγα.
- Με ειδικές αεροδυναμικές ζάντες 21 ιντσών.
- Έως 551 άλογα και αυτονομία 750 χιλιόμετρα το νέο Audi A6 Sportback e-tron.

Συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,21

Το νέο Audi A6 Sportback e-tron έκανε πρεμιέρα στο τέλος του Ιουλίου και εκτός από ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας, «έγραψε» τη δική του ιστορία, καθώς αποτελεί το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει η Audi στην ιστορία της! Το A6 Sportback e-tron διαθέτει εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,21, ωστόσο για να καταφέρει η Audi να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα χρειάστηκε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια.

Χρειάστηκαν να γίνουν 2.800 προσομοιώσεις στην αεροδυναμική σήραγγα

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν οι προγραμματιστές αεροδυναμικής, Andreas Lauterbach και Matteo Ghelfi και ο σχεδιαστής τροχών, Andreas Valencia Pollex, για να καταφέρουν να κάνουν τέρμα αεροδυναμικό το Audi A6 Sportback e-tron χρειάστηκαν να γίνουν περίπου 2.800 προσομοιώσεις και φυσικά να περάσουν αμέτρητες ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα.

Με ειδικές αεροδυναμικές ζάντες 21 ιντσών

Εκτός από τις προσομοιώσεις και τις πάμπολλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που ρυθμίστηκαν, η Audi υπογραμμίζει πως για τις ανάγκες του αυτοκινήτου ανέπτυξε ειδικούς αεροδυναμικούς τροχούς 21 ιντσών (πέραν αυτών των 19 και 20 ιντσών), με αεροδυναμικές λεπίδες κατασκευασμένες από ειδικό πλαστικό. «Για να επιτευχθεί τέλεια αεροδυναμική, οι ζάντες έπρεπε να είναι κάπως επίπεδες, έτσι ώστε ο αέρας που χτυπά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου να κατευθύνεται πλάγια γύρω από το αμάξωμα χωρίς πολλές αναταράξεις. Έτσι αναπτύξαμε τις ειδικές ζάντες 21 ιντσών για το A6 e-tron», είπε ο Andreas Valencia Pollex.

Έως 551 άλογα και αυτονομία 750 χιλιόμετρα

Κλείνοντας να θυμίσουμε πως το νέο Audi A6 Sportback e-tron είναι διαθέσιμο σε δύο ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα. Οι βασικές εκδόσεις Audi A6 Sportback e-tron και Avant είναι πισωκίνητες, αποδίδουν 367 άλογα και επιταχύνουν στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα (τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα). Στην κορυφή της γκάμας βρίσκουμε τα 4κίνητα (quattro) Audi S6 Sportback e-tron και S6 Avant e-tron. Αμφότερα έχουν 503 άλογα, που με την ενεργοποίηση του launch control εκτοξεύονται στα 551, για 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Η τελική τους ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

Το Audi A6 e-tron εξοπλίζεται με μπαταρία συνολικής χωρητικότητα 100 kWh (ωφέλιμης στα 94,9 κιλοβατώρες), η οποία προσφέρει μάξιμουμ αυτονομία περί τα 750 χιλιόμετρα.

TI YOKOHAMA AGORAZO
LINGLONG DIAGONISMOS