Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Το CUPRA Tavascan δοκιμάζεται στους -35 βαθμούς Κελσίου!

2.161 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2024)
Το CUPRA Tavascan δοκιμάζεται στους -35 βαθμούς Κελσίου!
2 Φωτογραφίες »

- 1.000 ώρες δοκιμών στους -35 βαθμούς Κελσίου.
- O Lucas di Grassi τέσταρε το CUPRA Tavascan.
- Με 1 ή 2 ηλεκτρικά μοτέρ και έως 340 άλογα.
- Έως 550 χιλιόμετρα η αυτονομία.

O Lucas di Grassi τέσταρε το CUPRA Tavascan

Η Λαπωνία είναι ένας σημαντικός προορισμός για όλα τα νέα μοντέλα της CUPRA πριν αυτά λανσαριστούν στην αγορά, προκειμένου να επιδοθούν σε ακραία τεστ και να διασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση. Το τελευταίο μοντέλο που βρέθηκε στους παγωμένους δρόμους  της Β. Ευρώπης ήταν το CUPRA Tavascan, με οδηγό πίσω από το τιμόνι τον Lucas di Grassi. O πρεσβευτής της CUPRA και οδηγός αγώνων ένιωσε από πρώτο χέρι πως είναι να οδηγεί κανείς το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της CUPRA σε παγωμένες επιφάνειες και χιονισμένες διαδρομές.

1.000 ώρες δοκιμών στους -35 βαθμούς Κελσίου

Σύμφωνα με την CUPRA, το Tavascan εκτέθηκε σε σκληρές καιρικές συνθήκες σε μια περιοχή όπου η θερμοκρασία μπορεί να πέσει κάτω από -35 βαθμούς Κελσίου. Οι συνθήκες αυτές έκαναν τους μηχανικούς της CUPRA να δουν μέχρι που μπορεί να φτάσει το 100% ηλεκτρικό SUV, ενώ βοηθήθηκαν επίσης από τον Lucas di Grassi να ολοκληρώσουν αρκετά τεστ, ξεκινώντας με τη δοκιμή φρένων, συνδυάζοντας μια ασφάλτινη και παγωμένη επιφάνεια, όπου αξιολόγησαν το κράτημα και  τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Περισσότεροι από 100 μηχανικοί ανταπεξέρχονται σε αυτή τη δοκιμασία να συμπληρώσουν πάνω από 1.000 ώρες δοκιμών, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. To αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε εκατοντάδες απαιτητικά τεστ, όπως αυτό της αντοχής, όπου πρέπει να καλύψει 30.000χλμ. μέρα νύχτα, για να φανεί η συμπεριφορά του σε διαφορετικές επιφάνειες και να αξιοποιηθεί η απόδοσή του.

Με 1 ή 2 ηλεκτρικά μοτέρ και έως 340 άλογα

Το νέο ηλεκτρικό SUV της CUPRA θα εφοδιάζεται με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Στην πρώτη περίπτωση η ισχύς ανέρχεται στα 286 άλογα και η ροπή στα 545 Nm, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το τετρακίνητο μοντέλο έρχεται με 340 άλογα και 679 Nm ροπής. Έχοντας την ονομασία Tavascan VZ η τετρακίνητη και ισχυρότερη έκδοση απαιτεί 5,6 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα.

Έως 550 χιλιόμετρα η αυτονομία

Αμφότερες οι εκδόσεις τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 77 κιλοβατώρων που επιτρέπει αυτονομία (WLTP) 550 χιλιομέτρων στο πισωκίνητο μοντέλο και 520 χιλιομέτρων στο τετρακίνητο. Το μοντέλο διαθέτει πέντε διαφορετικά επίπεδα ανάκτησης ενέργειας και μια προαιρετική αντλία θερμότητας. Όσον αφορά τη φόρτιση, το Tavascan μπορεί να φτάσει από το 10 στο 80 τοις εκατό σε λιγότερο από 30 λεπτά χρησιμοποιώντας έναν γρήγορο φορτιστή DC με τουλάχιστον 135 kW.

home pro
Autotriti.gr