ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Η Toyota εδώ και αρκετό διάστημα εργάζεται στην εξέλιξη της δεύτερης γενιάς του Toyota Mirai.

Το Δεκέμβριο η πρεμιέρα του νέου Toyota Mirai

4.126 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2020)

Λίγος καιρός έμεινε από την ημέρα που το νέο υδρογονοκίνητο Toyota Mirai θα κάνει την εμφάνισή του, καθώς η ιαπωνική μάρκα γνωστοποίησε πως το ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Δεκέμβρη.


Η Toyota εδώ και αρκετό διάστημα εργάζεται στην εξέλιξη της δεύτερης γενιάς του Toyota Mirai. Πρωτότυπα του υδρογονοκίνητου σεντάν έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς στους δρόμους υλοποιώντας δοκιμές, ωστόσο πλέον βρισκόμαστε σε φάση αντίστροφης μέτρησης έως ότου γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια. Μάλιστα μέσω ενός teaser η Toyota επιβεβαίωσε πως ο προσεχής Δεκέμβρης θα είναι ο μήνας που θα λάβει χώρα η πρεμιέρα του νέου της οικολογικού αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων.
 
Πολλές πληροφορίες για τη δεύτερη γενιά του Mirai δεν υπάρχουν, ωστόσο γνωρίζουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά που είναι αρκετά για να μας κατατοπίσουν σε πρώτη φάση. Εξωτερικά το μοντέλο θα χαρακτηρίζεται από το μακρύ καπό και την κεκλιμένη οροφή που καταλήγει σε ένα «κοφτό» πίσω μέρος, τη στιγμή που ο μπροστά πρόβολος και συγκεκριμένα η μάσκα θα θυμίζει κατά κάποιο τρόπο το πρόσωπο ενός καρχαρία. Μιλώντας για τις διαστάσεις να πούμε πως το μήκος θα κυμαίνεται περίπου στα 4.975 χιλιοστά, το πλάτος 1.885 χιλιοστά και το μεταξόνιο στα 2.920 χιλιοστά.
 
Το εσωτερικό από την άλλη πλευρά έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα ενός απλού σύγχρονου χώρου μέσα στον οποίο ο οδηγός θα νιώθει άνετα για να πραγματοποιεί τις μετακινήσεις του. Τα βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν μια κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών και έναν πίνακα οργάνων που «αγκαλιάζει» τον οδηγό. Παρών θα είναι επίσης και ένα ηχοσύστημα JBL με 14 ηχεία.
 
Η Toyota στοχεύει στην αύξηση της αυτονομίας του κατά 30% μέσω μιας σειράς από βελτιώσεις στο κυρίως σύστημα και τη χρήση μεγαλύτερων δεξαμενών υδρογόνου πάνω στο αυτοκίνητο. Θυμίζουμε πως το τρέχον μοντέλο μπορεί να κινηθεί για περίπου 482 χιλιόμετρα. Τέλος, η Toyota έχει ανακοινώσει πως οι βελτιώσεις στην απόδοση του συστήματος κυψελών καυσίμου δίνουν στο νέο Mirai γραμμική και ομαλή απόκριση, ότι τα κρατήματα είναι πλέον καλύτερα στις στροφές, ότι η οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο δίνει  μια αίσθηση ισχύος ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες και ότι το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου βρίσκεται τώρα χαμηλότερα.

Mercedes
JEEP