ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
5 φωτογραφίες »

Εντυπωσιακές οι εικόνες που προσέφερε η παρουσία του Hyperion XP-1 στο Λος Αντζελες.

Το Hyperion XP-1 «μάγεψε» το L.A

1.859 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2021)

Το εντυπωσιακό υδρογονοκίνητο supercar, Hyperion XP-1 βρέθηκε στην «πόλη των αγγέλων» για τις ανάγκες των δοκιμών εξέλιξης και έκανε τα φλας των φωτογραφικών μηχανικών να αστράψουν προσφέροντας όμορφες εικόνες.


Η Hyperion εδώ και αρκετό καιρό εξελίσσει το δικό της υδρογονοκίνητο supercar, με την ονομασία XP-1. Πρόσφατα ένα δοκιμαστικό πρωτότυπο βρέθηκε στο Λος `Αντζελες των ΗΠΑ φορώντας εντυπωσιακό καμουφλάζ, με αποτέλεσμα να μαγνητίσει τα βλέμματα όλων των παρευρισκομένων στο σημείο. Φυσικά δεν έλειψαν οι φωτογραφίες κάποιες από τις οποίες η εταιρεία δημοσίευσε επίσημα.
 
Δυστυχώς οι εικόνες δεν συνοδεύτηκαν από περισσότερες πληροφορίες, ως εκ τούτου τα στοιχεία που ήδη γνωρίζουμε για το χωρίς ρύπους Hyperion XP-1 παραμένουν τα ίδια. Η Hyperion κάνει λόγο επίσης πως το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με LED φώτα, αεροδυναμικά βοηθήματα για καλύτερο κράτημα στις στροφές, ζάντες 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω, ντυμένες με ελαστικά Pirelli P Zero και κεραμικά δισκόφρενα.
 
Για το κινητήριο σύνολο, όπως προαναφέραμε το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί σύστημα κυψέλων υδρογόνου, έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε τροχό και αντί για μπαταρίες, διαθέτει υπερπυκνωτές για να κρατηθεί το βάρος του κοντά στον έναν τόνο. Στη θεωρία, το XP-1 θα κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 2,2 δευτερόλεπτα, θα έχει τελική ταχύτητα 356 χλμ./ώρα και αυτονομία που θα φτάνει τα 1.600 χιλιόμετρα.
 
Βάσει σχεδίου της μάρκας, το XP-1 θα τεθεί σε παραγωγή τον επόμενο χρόνο και θα κατασκευαστούν μόνο 300 μονάδες.      

Mercedes
JEEP