Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Hyundai Elevate πάει παντού.

Tο νέο πρωτότυπο όχημα ονομάζεται Elevate.

Το Elevate αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει τις πιο δύσκολες επιφάνειες εδάφους.

Η Hyundai πιστεύει ότι το πρωτότυπο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μια ευρύτερη ποικιλία σκοπών.

Τα ρομποτικά πόδια μπορούν να κινηθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Το Hyundai Elevate πάει παντού (+vid)

2.691 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2019)

H Hyundai μας σύστησε το πρωτότυπο Elevate το οποίο πάει παντού, ενώ μπορεί και να περπατήσει. Δείτε περισσότερα.

Πριν από λίγες ημέρες σας είχαμε ενημερώσει για την «ακρίδα» της Hyundai που ήταν ένα νέο όχημα, το οποίο θα ήταν χρήσιμο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Πλέον η κορεατική μάρκα προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη της νέας της ιδέας.
 
Ξεκινώντας λοιπόν από την ονομασία το νέο πρωτότυπο όχημα ονομάζεται Elevate. Η μάρκα περιγράφει το Ultimate Mobility Vehicle (UMV), έως ένα φουτουριστικό concept με ρομποτικά πόδια και ρόδες, έχοντας δυνατότητες που δεν βρίσκει κανείς σε κανένα άλλο όχημα διάσωσης.
 
Το Elevate αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει τις πιο δύσκολες επιφάνειες εδάφους και να φτάσει σε απομακρυσμένες περιοχές πιο γρήγορα από τα συμβατικά οχήματα που δημιουργήθηκαν για αποστολές έρευνας, διάσωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Hyundai πιστεύει ότι το πρωτότυπο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μια ευρύτερη ποικιλία σκοπών, καθώς θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη λύση για άτομα με ειδικές ανάγκες σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ράμπες. Αυτό συμβαίνει επειδή το Elevate μπορεί πραγματικά να περπατήσει χάρη στα ρομποτικά πόδια του, τα οποία έρχονται με ενσωματωμένους κινητήρες πρόωσης.
 
Η Hyundai βλέπει ένα μέλλον στο οποίο ένα άτομο με αναπηρία θα μπορούσε να καλέσει το Elevate, αυτό να φτάσει μέχρι την μπροστινή πόρτα του σπιτιού του και εκείνος με τη σειρά του να επιβιβαστεί ή να αποβιβαστεί με άνεση. Όντας αμιγώς ηλεκτρικό το πρωτότυπο βασίζεται στην τελευταία πλατφόρμα EV, παρέχοντας τη δυνατότητα εγκατάστασης διαφορετικών εξαρτημάτων ανάλογα με τις απαιτήσεις.
 
Τα ρομποτικά πόδια μπορούν να κινηθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να σηκωθούν και περάσουν πάνω από ένα εμπόδιο 1,5 μέτρου ή να περάσουν από ένα κενό αντιστοίχου διαμετρήματος. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως όταν τα ρομποτικά πόδια δεν χρησιμοποιούνται το Elevate μπορεί να έχει τη χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος και να κινηθεί άνετα στο δρόμο.
 
Δείτε το βίντεο   

CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
Leasing