Το ID.Code Concept δείχνει το μέλλον της Volkswagen!

2.869 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2024)
Το ID.Code Concept δείχνει το μέλλον της Volkswagen!
15 Φωτογραφίες »

- Το εξωτερικό μπορεί να εμφανίζει μηνύματα και πληροφορίες.
- Τα «έξυπνα παράθυρα» θα προβάλουν avatar για κουβέντα με όσους πλησιάζουν!
- Περιστρεφόμενες θέσεις και οθόνες στο εσωτερικό.
- Αυτόνομη οδήγηση 4ου επιπέδου για να πηγαίνει μόνο του.

Η Volkswagen έδειξε το μέλλον της

Το Volkswagen ID.Code Concept έκανε επίσημη πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Κίνας. Όπως αναφέρει και το όνομά του, πρόκειται για ένα πρωτότυπο μέσω του οποίου η γερμανική μάρκα δίνει μια πρώτη μάτια της νέας σχεδιαστικής γλώσσας των μελλοντικών μοντέλων και ταυτόχρονα εγκαινιάζει μια νέα εποχή τεχνολογίας, που αφορά την ασιατική χώρα.

Το εξωτερικό μπορεί να εμφανίζει μηνύματα και πληροφορίες

Εξωτερικά το Volkswagen ID.Code Concept έρχεται με καθαρές επιφάνειές και LED μπάρες μπροστά και πίσω. Μάλιστα, η μάρκα στις παχιές φωτιζόμενες περιοχές του μπροστινού μέρους, οι οποίες περνάνε κάτω από τους βασικούς προβολείς, δίνει την ονομασία Light Cloud. Αυτές αποτελούνται από 967 LED που, μεταξύ άλλων, μπορούν να δημιουργήσουν μια φωτεινή υπογραφή σε σχήμα U.

Παράλληλα, αναφέρει πως το εξωτερικό μέρος του ID.Code Concept λειτουργεί και ως επιφάνεια για την προβολή διάφορων πληροφοριών. Για παράδειγμα αναφέρει πως στο μπροστινό μέρος, στην περιοχή της μάσκας, μπορούν να προβληθούν διάφορες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα δελτία καιρού. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα το αυτοκίνητο να επικοινωνήσει και με τους άλλους χρήστες του δρόμου. Για παράδειγμα αναφέρει πως εάν ένα άλλο αυτοκίνητο του παραχωρήσει προτεραιότητα, τότε μπορεί να εμφανίσει μια μεγάλη καρδιά ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Επίσης, το Volkswagen ID.Code Concept εξοπλίζεται με «έξυπνα παράθυρα» ή όπως τα ονομάζει η εταιρεία, Smart Windows. Σε κάποια σημεία αυτά τα παράθυρα μπορούν να εμφανίσουν ένα avatar με τη μορφή ενός ανθρώπου που μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση καθώς κάποιος πλησιάζει.

Στα πιο... γήινα χαρακτηριστικά, η Volkswagen εξοπλίζει το ID.Code Concept με μία σειρά από κάμερες και αισθητήρες, που του επιτρέπουν αυτόνομη οδήγηση 4ου επιπέδου.  

Περιστρεφόμενες θέσεις και οθόνες στο εσωτερικό

Στο φουτουριστικό εσωτερικό, οι επιβάτες των μπροστινών θέσεων μπορούν να περιστρέφονται 180 μοίρες και να συνομιλούν με τους ανθρώπους στο πίσω μέρος, ενώ το αυτοκίνητο οδηγεί μόνο του. Από κει και πέρα βλέπουμε μια μεγάλη οθόνη τύπου τάμπλετ στην κεντρική κονσόλα, ενώ όλο το ταμπλό μπορεί να εμφανίσει πολλές και διαφορετικές πληροφορίες, έχοντας επί της ουσίας τη μορφή μία μακρόστενης ενιαίας οθόνης.

Καμία πληροφορία για το σύστημα κίνησης

Κλείνοντας, το Volkswagen ID.Code πρόκειται για ένα πρωτότυπο όχημα προς το παρόν. Δεν γίνεται λόγος για το σύστημα μετάδοσης κίνησης, την αυτονομία ή οτιδήποτε μηχανικής φύσης. Επίσης, δεν γίνεται αναφορά σε πιθανά σχέδια παραγωγής, πληροφορίες που ίσως γίνουν γνωστές προσεχώς.

Mercedes
KIA