Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αυτό είναι το αυτόνομο ρομπότ Pitch-R της Nissan.

Το Nissan Pitch-R σκόραρε στον Τελικό

1.654 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2018)

Η Nissan καινοτόμησε και στον Τελικό του UEFA Champions League παρουσιάζοντας ένα αυτόνομο ρομπότ, το οποίο μπορεί να αναλάβει την σήμανση των γραμμών σε γήπεδα ποδοσφαίρου, όπως στο Κίεβο που πραγματοποιήθηκε ο αγώνας.

Το ρομπότ Pitch-R είναι προϊόν εμπνευσμένο από την προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης του οδηγού ProPILOT της Nissan, που διατίθεται στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο νέο Nissan LEAF, το οποίο είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα με τιμή από 32.990 ευρώ. Το σύστημα αποτελεί βασικό κομμάτι της ευφυούς κινητικότητας της Nissan, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.
 

Το εν λόγω ρομπότ διαθέτει σύστημα ορατότητας με τέσσερις κάμερες, συστήματα εντοπισμού θέσης GPS, καθώς και συστήματα αποφυγής συγκρούσεων. Μάλιστα, μπορεί να «τραβήξει» λευκές γραμμές στο γρασίδι, στην άσφαλτο ή στο χαλίκι με φιλικό προς το περιβάλλον, διασπώμενο χρώμα.

Πέραν αυτού, το Pitch-R τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και αφού ενεργοποιηθεί, μετακινείται αυτόνομα για να «χαρτογραφήσει» το περιβάλλον του σε πραγματικό χρόνο, σαρώνοντας γρήγορα το πεδίο δράσης του. Επιπλέον, οι ανόμοιες επιφάνειες δεν αποτελούν πρόβλημα για το ρομπότ καθώς μπορεί να κινηθεί μετ` εμποδίων. Το Pitch-R μπορεί να δημιουργήσει γήπεδα για ομάδες 5Χ5, 7Χ7 ή για κανονικές 11άδες με την όλη διαδικασία να διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά.

Toyota
TA 4 THELO PSAXNO