Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το Piech GT θα φορτίζει έως το 80% σε 8 λεπτά
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Piech GT θα φορτίζει έως το 80% σε 8 λεπτά

2.645 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2021)

Το ηλεκτρικό Piech GT με 600 ίππους και 500 χιλιόμετρα αυτονομία ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξης στους δρόμους και σύμφωνα με την εταιρεία θα φορτίζει έως το 80% σε μόλις 8 λεπτά!

Ο γιος του αείμνηστου προέδρου του Ομίλου Volkswagen, Ferdinand Piech, Toni ξεκίνησε τη δική του εταιρεία αυτοκινήτων το 2019 και την ίδια χρονιά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενέυης παρουσίασε το πρώτο μοντέλο, που πήρε την ονομασία Mark Zero (σημείο μηδέν στα ελληνικά), θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει την αρχή που κάνει η ελβετική εταιρεία στο χώρο.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Σήμερα το Piech Mark Zero, άλλαξε την ονομασία του σε Piech GT και ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξης στο δρόμο προκειμένου να είναι έτοιμο να εισέλθει στις αγορές της Ευρώπης το 2024, ως μία νέα πρόταση στα ηλεκτρικά GT. Παράλληλα η μάρκα επιβεβαίωσε τα βασικά χαρακτηριστικά που θα το συνοδεύουν.
 

Νέα μπαταρία που θα φορτίζει στο 80% σε 8 λεπτά 

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει μήκος 4.432 χιλιοστά, πλάτος 1.991 χιλιοστά και ύψος 1.250 χιλιοστά. Χαρακτηρισμένο ως «αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο» το Piech GT χρησιμοποιεί μια ευέλικτη αρχιτεκτονική η οποία επιτρέπει τη χρήση σχεδόν όλων των συστημάτων κίνησης. Ωστόσο εκείνο θα είναι εξοπλισμένο με έναν νέο τύπο μπαταρίας από την εταιρεία Desten που χρησιμοποιώντας ταχεία φόρτιση και ένα ισχυρό φορτιστή μπορεί να φορτιστεί μέχρι το 80% σε 8 περίπου λεπτά, ενώ η αυτονομία του θα είναι στα 500 χιλιόμετρα.
 

Τρία ηλεκτρικά μοτέρ και 600 ίππους 

Περνώντας στο κομμάτι της ισχύς, αυτή προέρχεται από τρεις ηλεκτροκινητήρες 150 kW (204 PS), με τον έναν να κινεί τον μπροστά άξονα και τους άλλους δύο τον πίσω. Έτσι η συνδυαστική ισχύ είναι περίπου στους 600 ίππους, με τη φίρμα να σημειώνει πως τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.
 

Στην παραγωγή το 2024

Σύμφωνα με την εταιρεία η παραγωγική διαδικασία του Piech GT θα ξεκινήσει το 2024 σε εργοστάσιο τρίτης εταιρείας, χωρίς όμως να έχει αποκαλυφθεί ποια θα είναι αυτή. Από κει και πέρα στόχος της είναι την πρώτη χρονιά να κατασκευάσει 1.200 αυτοκίνητα.

Ακούστε τι λένε...
- Το ηλεκτρικό Piech GT θα φορτίζει έως το 80% σε μόλις 8 λεπτά!
- Θα κάνει χρήση μίας νέου τύπου μπαταρίας.
- 3 ηλεκτρικά μοτέρ, 600 ίππους και 500 χλμ. αυτονομία, κατά τα άλλα.
Βρέθηκε η λύση στο πρόβλημα της φόρτισης ή μας δουλεύουν οι Ελβετοί;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
MASTER