Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το RS Q8 Performance είναι το πιο ισχυρό βενζινοκίνητο SUV της Audi!

 Σχολιάστε 
5.685 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2024)
Το RS Q8 Performance είναι το πιο ισχυρό βενζινοκίνητο SUV της Audi!
7 Φωτογραφίες »

- Το ανανεωμένο Audi RS Q8, έφερε μαζί του το νέο RS Q8 Performance.
- Με 600 άλογα το RS Q8 και 680 το RS Q8 Performance.
- Στρίβουν και οι τέσσερις τροχοί, βελτιωμένα τα φρένα.
- Ανθρακονημάτινα χαρακτηριστικά για το RS Q8 Performance.

Το ανανεωμένο Audi RS Q8, έφερε μαζί του το νέο RS Q8 Performance

Περίπου εννέα μήνες μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου Audi Q8, δύο κορυφαίες εκδόσεις του γερμανικού SUV προστέθηκαν στη γκάμα. Ο λόγος για το ανανεωμένο RS Q8, το οποίο ωστόσο συνοδεύεται από το νέο και ακόμα πιο ισχυρό RS Q8 Performance. Το  τελευταίο αποτελεί το ισχυρότερο αυτοκίνητο της Audi που έχει κατασκευαστεί ποτέ και φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μάλιστα έρχεται, έχοντας σημειώσει νέο ρεκόρ γύρου στο Nurburgring Nordschleife, με χρόνο 7 λεπτά και 36.698 δευτερόλεπτα.

Με 600 άλογα το RS Q8 και 680 το RS Q8 Performance

Τόσο το RS Q8 όσο και το RS Q8 Performance εξοπλίζονται από έναν V8 twin-turbo 4,0 λίτρων κινητήρα βενζίνης, ο οποίος στην περίπτωση του RS Q8 προσφέρει 600 άλογα και 800 Nm ροπής μεταξύ 2.200 σ.α.λ. και 4.500 σ.α.λ.. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Από κει και μετά, το κορυφαίο RS Q8 Performance έρχεται με ισχύ 680 ίππων και 850 Nm ροπής. Κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 280 χλμ./ώρα. Η Audi υπογραμμίζει πως αυτός είναι ο ισχυρότερος κινητήρας εσωτερικής καύσης παραγωγής στην ιστορία της και παράλληλα με τις αλλαγές που έχουν γίνει, το RS Q8 Performance έχει ένα προσαρμοσμένο σύστημα εξάτμισης για να ακούγεται ακόμα πιο «άγριο».  

Στρίβουν και οι τέσσερις τροχοί, βελτιωμένα τα φρένα

Αμφότερα τα μοντέλα συνδυάζουν το μοτέρ με το αυτόματο κιβώτιο Tiptronic οκτώ σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης quattro. Επίσης, εξοπλίζονται με μηχανικό κεντρικό διαφορικό και προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, η οποία ρυθμίζει την απόσταση από το έδαφος έως και 90 χιλιοστά. Επιπλέον, το RS Q8 διαθέτει στάνταρ σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Βελτιωμένα είναι και τα φρένα του RS Q8. Το στάνταρ μοντέλο έρχεται με δισκόφρενα 420 χλστ. και 10πίστονες δαγκάνες μπροστά, ενώ πίσω φέρει δισκόφρενα 370 χλστ.. Το RS Q8 Performance διαθέτει στάνταρ κεραμικά φρένα 440 χλστ. μπροστά και 370 χλστ. πίσω. Το Performance διατίθεται επίσης αποκλειστικά με ένα σετ ζάντες 23 ιντσών που είναι ελαφρύτερες από τις τυπικές 22 ιντσών.

Ανθρακονημάτινα χαρακτηριστικά για το RS Q8 Performance

Εξωτερικά, τα Audi RS Q8 και RS Q8 Performance έρχονται με τρεις νέες επιλογές μεταλλικής βαφής Sakhir Gold, Ascari Blue και Chili Red. Το στάνταρ RS Q8 περιλαμβάνει επίσης γυαλιστερό μαύρο στους καθρέφτες, στα πλαίσια των παραθύρων  και στον διαχύτη, ενώ το RS Q8 Performance έχει ματ ανθρακονημάτινους καθρέφτες, αντίστοιχα αεροδυναμικά στοιχεία μπροστά και ματ γκρι διαχύτη στο πίσω μέρος. Για την καμπίνα θα υπάρχουν τρεις βασικές επιλογές, κόκκινου, γκρι και μπλε φινιρίσματος συνδυαστικά με τιμόνι από Alcantara, μικροΐνες Dinamica στην κεντρική κονσόλα και διάτρητα σπορ καθίσματα.

Από 141.900 ευρώ το κόστος απόκτησης

Τα δύο νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη αυτόν το μήνα από τις 27 Ιουνίου με τιμές που ξεκινούν από 141.900 ευρώ για το RS Q8 και 155.700 για το RS Q8 Performance στη Γερμανία.

Mercedes
ODIGOS AGORAS LINGLONG