Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Tesla Cybertruck ανακλήθηκε για πέμπτη φορά μέσα σε ένα χρόνο

1.162 Επισκέψεις στο άρθρο (4/10/2024)
Το Tesla Cybertruck ανακλήθηκε για πέμπτη φορά μέσα σε ένα χρόνο
2 Φωτογραφίες »

- Πρόβλημα με την κάμερα οπισθοπορείας.
- Δεν λειτουργεί στο χρόνο που ορίζει ο νόμος.
- Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με ενημέρωση λογισμικού.

Πρόβλημα με την κάμερα οπισθοπορείας

Το Tesla Cybertruck ανακλήθηκε για πέμπτη φορά μέσα σε ένα χρόνο στις ΗΠΑ! Το τελευταίο πρόβλημα που αντιμετώπισε το ηλεκτρικό pick-up της αμερικανικής φίρμας αφορά την οθόνη που δείχνει την πίσω κάμερα, η οποία μπορεί να μείνει ανενεργή για έως και οκτώ δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο οδηγός θα επιλέξει την όπισθεν, δηλαδή έξι δευτερόλεπτα περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο.

Δεν λειτουργεί στο χρόνο που ορίζει ο νόμος η κάμερα οπισθοπορείας

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα Μέσα του εξωτερικού, η τελευταία ανάκληση για το Tesla Cybertruck, αφορά 27.185 οχήματα, τα οποία δεν συμμορφώνονται με τα Ομοσπονδιακά πρότυπα ασφάλειας μηχανοκίνητων οχημάτων, αναφορικά με την ορατότητα στο πίσω μέρος. Πιο συγκεκριμένα, οι αρμόδιες αρχές λένε πως σε πολλές περιπτώσεις εφόσον ο οδηγός επιλέξει να κάνει όπισθεν, οι εικόνες από την κάμερα οπισθοπορείας δεν φαίνονται στην οθόνη μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, που είναι το όριο σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (ΝΗΤSA), είπε ότι η οθόνη της κάμερας οπισθοπορείας μπορεί να φαίνεται κενή για 6 έως 8 δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή της ταχύτητας και την επιλογή της όπισθεν.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με ενημέρωση λογισμικού

Ως εκ τούτου το Cybertruck ανακλήθηκε και αυτή ήταν η πέμπτη φορά που έγινε μέσα σε ένα χρόνο. Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός πως το πρόβλημα ήταν σχετικά εύκολο στην επιδιόρθωσή του, καθώς η  Tesla το αντιμετώπισε με μία ασύρματη ενημέρωση στο λογισμικό του αυτοκινήτου. Η ενημέρωση κυκλοφόρησε στις 19 Σεπτεμβρίου.   

Κλείνοντας, να σημειωθεί πως η Tesla ανακάλυψε και η ίδια το πρόβλημα στις 12 Σεπτεμβρίου ως μέρος ενός εσωτερικού ελέγχου, προχωρώντας έτσι στη συνέχεια στην έκδοση της ενημέρωσης!

Mercedes
LEASING PICK UPS