Το αμιγώς ηλεκτρικό Toyota bZ4X καλύπτει την πορεία της λαμπαδηδρομίας

1.967 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2024)
Το αμιγώς ηλεκτρικό Toyota bZ4X καλύπτει την πορεία της λαμπαδηδρομίας
4 Φωτογραφίες »

- Θα κάνει πάνω από 5.200 χιλιόμετρα
- 13 εξηλεκτρισμένα Toyota χρησιμοποιούνται στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία
- Και το αμιγώς ηλεκτρικό bZ4x στον στόλο των οχημάτων που παραδόθηκαν

Θα κάνει πάνω από 5.200 χιλιόμετρα

Η Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», έχει ξεκινήσει το ταξίδι της με στόχο να καλύψει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, με τη συμβολή 600 λαμπαδηδρόμων, μέχρι να φτάσει στο τελευταίο ελληνικό σταθμό αυτής της διαδρομής. Τελευταίος ελληνικός σταθμός είναι το Καλλιμάρμαρο στις 26 Απριλίου. πριν πάρει το δρόμο για τη Γαλλία. Εκεί θα αφιχθεί στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου και έπειτα θα περάσει από τη γαλλική επικράτεια έως τις 26 Ιουλίου, όταν θα φτάσει στο Παρίσι.

13 εξηλεκτρισμένα Toyota χρησιμοποιούνται στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Η συνοδεία της Ολυμπιακής Φλόγας, σε όλη τη διαδρομή των 5.000 χλμ. θα γίνεται με οχήματα που παρέδωσε η Toyota στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η εταιρεία παρέδωσε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή 13 νέα εξηλεκτρισμένα οχήματα για την μεταφορά των αθλητών και των μελών της Επιτροπής, αλλά και για την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών για το ταξίδι από την Αρχαία Ολυμπία, διασχίζοντας την Ελλάδα έως και την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο.

H παράδοση του νέου στόλου πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Χαλάνδρι. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης ήταν παρών ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Κολυμπάδης και o Πρόεδρος Επιτροπής Μάρκετινγκ κ. Νίκος Ιατρού καθώς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Hellas κ. Hermann Riedl.

Και το αμιγώς ηλεκτρικό bZ4x στον στόλο των οχημάτων που παραδόθηκαν

Μεταξύ των οχημάτων που παραδόθηκαν, το παρών έδινε και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας, το bZ4X. Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, το bZ4X διαθέτει τετρακίνηση εφάμιλλων δυνατοτήτων με το Land Cruiser, έχει τα συστήματα ασφαλείας Toyota T-Mate από τη βασική έκδοση και παρέχει εγγύηση μπαταρίας έως 11 έτη ή 1.000.000χλμ. Το bZ4X είναι μόλις το πρώτο από μία ευρεία γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών επιβατικών που θα λανσαριστούν εμπορικά μέσα στους επόμενους 18 μήνες. 

Mercedes
moto