Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το αυτοκίνητο της Xiaomi παρκάρει μόνο του σε πολυώροφο γκαράζ!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το αυτοκίνητο της Xiaomi παρκάρει μόνο του σε πολυώροφο γκαράζ!

2.267 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2024)

- Hi-tech το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi.
- Ενεργοποιείται το σύστημα από την οθόνη του infotainment.
- Lidar, κάμερες και ραντάρ στον εξοπλισμό του SU7.

Hi-tech το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi

Το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi είναι το SU7 και έκανε το ντεμπούτο του έχοντας πλήθος τεχνολογιών. Μία από αυτές είναι η δυνατότητα να παρκάρει μόνο του και ένα βίντεο αποδεικνύει το αληθές του λόγου, παρουσιάζοντας το μοντέλο να παρκάρει χωρίς οδηγό σε ένα πολυώροφο γκαράζ.

Ενεργοποιείται το σύστημα από την οθόνη του infotainment

Όπως μπορούμε να δούμε, το βίντεο δείχνει τον οδηγό του SU7 να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο στην είσοδο του γκαράζ πριν πατήσει ένα κουμπί στην οθόνη του infotainment για να ενεργοποιηθεί το σύστημα παρκαρίσματος. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο εισέρχεται στο γκαράζ και ανεβαίνει τους ορόφους, μέχρι να φτάσει στη θέση όπου θα παρκάρει. Μάλιστα, νωρίτερα, έχει έρθει τετ α τετ με ένα Audi A7, ωστόσο είναι σε θέση να κάνει τις σωστές κινήσεις και να συνεχίσει χωρίς πρόβλημα την πορεία του. Έπειτα, εφόσον εντόπισε το χώρο που θα παρκάρει προχώρησε στους απαραίτητους ελιγμούς φέρνοντας εις πέρας την αποστολή του.

Lidar, κάμερες και ραντάρ στον εξοπλισμό του SU7

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι σαφές εάν το γκαράζ που χρησιμοποιήθηκε στην επίδειξη ήταν ειδικά εξοπλισμένο για να επιτρέπει στα οχήματα να σταθμεύουν μόνα τους με αυτόν τον τρόπο ή εάν το λογισμικό του SU7 ήταν προ-χαρτογραφημένο πριν από τη δοκιμή. Σε κάθε περίπτωση κατά την παρουσίαση του SU7, η Xiaomi ανέφερε πως το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με lidar, κάμερες και ραντάρ και επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει με ημιαυτόνομες λειτουργίες οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο και  στάθμευση.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Peugeot - Toyota
skoda