Τιμές με Leasing

Το διοικητικό σχήμα της smart Europe

1.816 Επισκέψεις στο άρθρο (28/7/2020)

Η νέα εταιρεία smart Europe, μία συνεργασία της Daimler και της Geely, θα ασχοληθεί με την εξέλιξη των νέων μοντέλων smart. Σήμερα, ανακοινώθηκε επίσημα η διοίκηση της νέας εταιρείας.

Η από κοινού ιδιοκτησία της μάρκας smart έχει ανακοινωθεί επίσημα εδώ και καιρό από τις Mercedes-Benz και Geely. Η νέα εταιρεία ονομάζεται smart Europe και στόχος της θα είναι η εξέλιξη και κατασκευή αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με το λογότυπο της smart. 

Σύμφωνα με τους δύο εταίρους, η κοινοπραξία θα έχει παραγωγική ικανότητα στην Κίνα και πωλήσεις στην Κίνα και την Ευρώπη. Όπως ανακοινώθηκε πέρυσι, η Geely θα χειριστεί το μηχανολογικό τμήμα των αυτοκινήτων, ενώ η Mercedes-Benz θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό τους. Οι Mercedes-Benz και Geely ανακοίνωσαν επίσης ότι επικεφαλής της νέας κοινής επιχείρησης θα είναι ο Tong Xiangbei, υψηλόβαθμο στέλεχος της Geely από το 2015 που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση του εργοστασίου της Lynk&Co.

Από εκεί και έπειτα, CEO (εκτελεστικός Πρόεδρος) της smart Europe ορίστηκε ο Dirk Adelmann και CFO (εκτελεστικός οικονομικός διευθυντής) ο Martin Gunther. Επόμενοι στην ιεραρχία, ο Daniel Lescow ως επικεφαλής πωλήσεων, μάρκετινγκ και after sales, ο Jun Yang που θα ηγείται του τμήματος έρευνας και εξέλιξης και ο Ulf Nestler που θα έχει την ευθύνη των οικονομικών τομέων. Όλοι οι αξιωματούχοι της smart Europe ήταν υψηλόβαθμα στελέχη της Daimler στην Κίνα αλλά και της Geely ή άλλων θυγατρικών της, ως εκ τούτου μιλάμε για μια εσωτερική μετακίνηση για τους ίδιους. Εντούτοις, θα χρειαστεί να αλλάξουν... έδρα καθως, η smart Europe θα βρίσκεται στη Στουτγκάρδη.

Κλείνοντας, θυμίζουμε πως όταν οι Daimler και Geely ανακοίνωσαν την εταιρική τους σχέση τον Μάρτιο του 2019, δήλωσαν ότι τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της smart θα κυκλοφορήσουν το 2022. Ο στόχος αυτός παραμένει αμετάβλητος, όπως και το σχέδιο ανάπτυξης οχημάτων που περιλαμβάνει την επέκταση της γκάμας των μοντέλων από μίνι και σε μικρά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επερχόμενα μοντέλα της smart αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

JEEP
LINGLONG PAGOSMIOS PAIKTHS