• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

To Toyota Vitz GRMN Turbo βασίζεται στο 3θυρο αμάξωμα του Yaris, ενώ έχει εξοπλιστεί με ένα πιο «αγριεμένο κουστούμι».

Η παραγωγή του μοντέλου θα περιοριστεί στις 200 μονάδες και η τιμή του θα ξεκινάει λίγο κάτω από τις 21.000 ευρώ για την ιαπωνική αγορά.

Στο εσωτερικό του διαθέτει σπορ καθίσματα, επανασχεδιασμένα όργανα και τριάκτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές.

Το ιαπωνικό Toyota «Yaris» 152 ίππων

16.826 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/8/2013

Η Toyota παρουσίασε την ιαπωνική έκδοση παραγωγής του Yaris με την ονομασία Vitz , η οποία βελτιώθηκε από τον οίκο Gazoo Racing, φτάνοντας συνολικά τους 152 ίππους.

Η Toyota αρχικά είχε αποκαλύψει ένα πρωτότυπο μοντέλο στο Σαλόνι του Τόκυο, που αφορούσε επί της ουσίας ένα «παροπλισμένο» Yaris. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο πήρε το πράσινο φως για την παραγωγή και η ονομασία του είναι Vitz GRMN Turbo. Βασίζεται στο 3θυρο αμάξωμα του Yaris, ενώ έχει εξοπλιστεί με ένα πιο «αγριεμένο κουστούμι», που περιλαμβάνει έναν δυναμικό εμπρός προφυλακτήρα, επανασχεδιασμένα πλαϊνά μαρσπιέ κι έναν εντυπωσιακό διαχύτη, στο πίσω μέρος του μικρού μοντέλου. Επίσης, συνεχίζοντας στην εξωτερική εμφάνιση, περιλαμβάνει εμπρός φωτιστικά σώματα, τα οποία φιλοξενούν μια σειρά από LED στο εσωτερικό τους, ένα σπορ σύστημα εξαγωγής με δύο εντυπωσιακές απολήξεις και 17 ιντσών ζάντες της BBS, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες μόνο σε μαύρο ή λευκό χρώμα.

Στο εσωτερικό του, οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες σε σχέση με το «απλό» μοντέλο, αλλά τα σπορ καθίσματα , τα επανασχεδιασμένα όργανα και το τριάκτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές, είναι άξια παρατήρησης. Επίσης, θα υπάρχουν ειδικά πατάκια και πεντάλ αλουμινίου.

Κάτω από το καπό, η Gazoo Racing έκανε τα… μαγικά της, μιας και υπερτροφοδότησε τον 1,5 λτ. κινητήρα, φτάνοντας την ισχύ στους 152 ίππους και 206 Nm ροπής, ενώ το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 5 σχέσεων χειροκίνητο κιβώτιο.

Αλλες βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν γύρω από το μικρό ιαπωνικό μοντέλο είναι η σπορ ρύθμιση της ανάρτησης και φυσικά το πολύ καλύτερης απόδοσης σύστημα πέδησης.

Τέλος, η παραγωγή του μοντέλου θα περιοριστεί στις 200 μονάδες και η τιμή του θα ξεκινάει λίγο κάτω από τις 21.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία θα δέχεται παραγγελίες από τις 25 Αυγούστου.

95 διαθέσιμα άρθρα για TOYOTA  YARIS

Tags: TOYOTA YARIS