Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το κάμπριο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη είναι… SUV

 Σχολιάστε 
2.647 Επισκέψεις στο άρθρο (8/8/2024)
Το κάμπριο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη είναι… SUV

- Κάμπριο μοντέλα: Οι τελευταίοι των Μοϊκανών
- Το best seller ευρωπαϊκό SUV έχει και κάμπριο εκδοχή
- Το πιο μοσχοπουλημένο mainstream κάμπριο στην Ευρώπη
- Έρχεται νέα γενιά, αλλά χωρίς κάμπριο εκδοχή

Κάμπριο μοντέλα: Οι τελευταίοι των Μοϊκανών

Ζούμε σε μια εποχή που τα κάμπριο έχουν ξεχαστεί και το αγοραστικό ενδιαφέρον για αυτά έχει σταματήσει περίπου 15 χρόνια πριν. Λίγο η οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας, λίγο η ανάγκη για πιο εξελιγμένα και ασφαλή αυτοκίνητα, μείωσαν το ενδιαφέρον του κόσμου για τα προσιτά κάμπριο μοντέλα και οδήγησαν έναν έναν τους κατασκευαστές να τα σταματούν. Ως εκ τούτου, τα διαθέσιμα ως καινούργια cabrio μοντέλα αυτή τη στιγμή είναι λίγα.
 

Το best seller ευρωπαϊκό SUV έχει και κάμπριο εκδοχή

Το T-Roc αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα SUV των Γερμανών. Και πώς να μην το πετύχει όταν συνδυάζει την πιο hot κατηγορία αυτή τη στιγμή, των SUV οχημάτων, με τον all-around χαρακτήρα των μοντέλων της VW. Μάλιστα για το 2023 το T-Roc ήταν το αγαπημένο SUV των Ευρωπαίων.
 

Το πιο μοσχοπουλημένο mainstream κάμπριο στην Ευρώπη

Ωστόσο αν σε κάτι διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο SUV το T-Roc, είναι ότι διατίθεται και σε έκδοση κάμπριο. Κανένα άλλο mainstream SUV δεν έχει κάμπριο εκδοχή. Αυτή η κίνηση της VW φαίνεται ότι λειτούργησε, καθώς η κάμπριο εκδοχή του T-Roc βρίσκεται στην κορυφή των mainstream μοντέλων, με 6.110 μονάδες. Το αγαπημένο Mazda MX-5 έχει κάτι παραπάνω από 3.500 πωλήσεις και φιγουράρει στη δεύτερη θέση. Πρώτο συνολικά στη σχετική λίστα, είναι το Mini, που όμως ανήκει στην premium κατηγορία.
 

Έρχεται νέα γενιά, αλλά χωρίς κάμπριο εκδοχή

Και μπορεί το T-Roc με την ηλεκτρικά ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή να έχει και τις πωλήσεις και τη χάρη, ωστόσο οι άνθρωποι της VW δεν φαίνεται να έχουν εντυπωσιαστεί, καθώς η νέα γενιά του T-Roc, που θα δούμε πιθανότατα στο τέλος της χρονιάς, δε θα έχει κάμπριο εκδοχή.
 

TI YOKOHAMA AGORAZO
Hyundai