Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Το ψηφιακό σχέδιο βασίζεται στο καινούριο Renault Clio με το εξοπλιστικό πακέτο RS Line.

To νέο Renault 5 Turbo;

5.039 Επισκέψεις στο άρθρο (27/4/2020)

Tι θα λέγατε εάν οι Γάλλοι αποφάσιζαν να αναβιώσουν το Renault 5 Turbo βασίζοντάς το πάνω στο νέας γενιάς Clio; Πώς σας φαίνεται;


Το Renault 5 Turbo ήταν ένα από τα πρώτα hatchback επιδόσεων που κατασκεύασε η γαλλική φίρμα γράφοντας την δική του ιστορία. Αν και δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι η Renault σκέφτεται να το αναβιώσει, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Khyzyl Saleem έφερε στο φως την δική του πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε έκδοση για ράλι.

Το ψηφιακό αυτό σχέδιο βασίζεται επίσης στο καινούριο Renault Clio με το εξοπλιστικό πακέτο RS Line, ωστόσο είναι τέτοιες οι αναβαθμίσεις που έχουν λάβει χώρα που κάνουν το μοντέλο να μοιάζει σαν να πρόκειται για ένα πλήρως διαφορετικό αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως έχει λάβει ένα bodykit που αποτελείται από καινούριο προφυλακτήρα, σκούρα καλύμματα για τα μπροστινά φώτα και έναν μεγάλο αεραγωγό μπροστά  που βοηθά στην καλύτερη αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου και στην είσοδο κρύου αέρα στο μηχανοστάσιο.

Στο πλάι, οι επιπλέον αεραγωγοί πίσω από τις πόρτες μας θυμίζουν το Renault 5 Turbo ενώ στο πίσω μέρος, η αεροτομή τραβά τα βλέμματα.  Τα αγωνιστικά λάστιχα και οι πλαϊνές ποδιές ολοκληρώνουν το σπορ σύνολο που έχει δημιουργήσει εδώ ο σχεδιαστής.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές αναφορές που θέλουν την Renault να μην προσφέρει τελικά κάποια RS έκδοση για το καινούριο Clio αλλά αντίθετα, οι φήμες κάνουν λόγο πως θα κατασκευάσει μια έκδοση επιδόσεων για το αμιγώς ηλεκτρικό Zoe.

Θα δούμε άραγε ξανά κάποιο βενζινοκίνητο hot-hatch από την Renault;
 

HUYNDAI
skoda