Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το νέο VW ID.3 GTX Fire+Ice αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν

 Σχολιάστε 
2.746 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2024)
Το νέο VW ID.3 GTX Fire+Ice αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν
9 Φωτογραφίες »

- Τιμάει το Golf Fire and Ice της δεκαετίας του 1990.
- Ειδικό χρώμα που το κάνει να φαίνεται μπλε, μωβ ή μαύρο.
- Καθίσματα με... φερμουάρ στην καμπίνα.
- Ένα ηλεκτρικό μοτέρ για 326 ίππους.

Τιμάει το Golf Fire and Ice της δεκαετίας του 1990

Η Volkswagen αποκάλυψε το ID.3 GTX Fire+Ice κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ID. Meeting στο Λοκάρνο της Ελβετίας. Πρόκειται για ένα μοναδικό μοντέλο, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη μάρκα μόδας Bogner και αποτίει φόρο τιμής στο κλασικό, Golf Fire and Ice της δεκαετίας του 1990.

Ειδικό χρώμα που το κάνει να φαίνεται μπλε, μωβ ή μαύρο

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό από την πρώτη στιγμή, το ιδιαίτερο βιολετί χρώμα στο εξωτερικό του νέου ηλεκτρικού μοντέλου αποτελεί επί της ουσίας μία νέα ερμηνεία της ξεχωριστής βαφής που έλαβε το αρχικό Golf Fire and Ice. Ωστόσο, πλέον το εν λόγω χρώμα έχει ως βάση του το σκούρο μπλε, στοιχεία που κάνουν το «καυτό» ηλεκτρικό να φαίνεται σκούρο μπλε, μωβ ή μαύρο, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού. Εκτός από το ειδικό χρώμα, το ID.3 GTX Fire+Ice ενσωματώνει κόκκινα (Flaming Red) διακοσμητικά και ματ γραφικά. Συνδυάζεται με τροχούς 21 ιντσών.

Καθίσματα με... φερμουάρ στην καμπίνα

Στο εσωτερικό, το ID.3 GTX Fire+Ice, έχει σπορ μαύρα καθίσματα με κόκκινη ή μπλε διακόσμηση. Οι χρωματιστές... πινελιές ενώνονται με φερμουάρ στο κέντρο της πλάτης, χαρακτηριστικό που παραπέμπει στα πουπουλένια μπουφάν της Bogner. Όταν το φερμουάρ ανοίξει αποκαλύπτεται το λογότυπο Fire+Ice καθώς και μια επένδυση που μιμείται την ταπετσαρία που βρέθηκε στο αρχικό αυτοκίνητο. Κατά τα άλλα, υπάρχουν ειδικά πατάκια και μοναδικά πεντάλ αλουμινίου.

Ένα ηλεκτρικό μοτέρ για 326 ίππους

Αναφορικά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το ID.3 GTX Fire+Ice βασίζεται στο ID.3 GTX Performance. Αυτό σημαίνει πως εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο πίσω μέρος, το οποίο προσφέρει 326 ίππους και 545 Nm ροπής. Έτσι, το ID.3 GTX Fire+Ice μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 200 χλμ./ώρα.

Μία μπαταρία ιόντων λιθίου με ωφέλιμη χωρητικότητα 79 kWh, υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση DC στα 175 κιλοβάτ, οπότε η μπαταρία θα αναπληρωθεί από 10 έως 80 τοις εκατό σε περίπου 26 λεπτά. Με πλήρως φορτισμένη μπαταρία, τα μοντέλα ID.3 GTX εκτιμάται ότι καλύπτουν περίπου 600 χιλιόμετρα.

Autotriti.gr
Autotriti.gr