Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H ψηφιακή πρόταση για το Hyundai pick-up.

To pick-up της Hyundai;

5.289 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2020)

Το Hyundai Santa Cruz pick-up θα κατασκευαστεί στις ΗΠΑ και σύμφωνα με μια ψηφιακή πρόταση, ίσως υιοθετήσει σχεδίαση παρόμοια με αυτή του Chevrolet Silverado.


H Hyundai κάνει τα τελευταία χρόνια πολλά βήματα μπροστά και έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, κυρίως χάρη στην Ν έκδοση που προσέφερε στο i30. Οι καινοτομίες ωστόσο δεν σταματούν εδώ, αφού η μάρκα ετοιμάζεται να μπει και στην κατηγορία των pick-up με το ολοκαίνουριο Santa Cruz.

Oι φήμες που κυκλοφορούν για το μοντέλο είναι πολλές ωστόσο κανείς ακόμη δεν έχει στα χέρια του κάποια φωτογραφία που να δείχνει πως θα μοιάζει το κορεάτικο pick-up. Αυτό το κενό έρχεται να γεμίσει ο σχεδιαστής KooKiSung που προτείνει ουσιαστικά έναν συνδυασμό μεταξύ του Chevrolet Silverado και της σχεδιαστικής ταυτότητας της Hyundai, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την γρίλια στον πρόβολο. Ο ίδιος το έχει φανταστεί σαν διπλοκάμπινο και κατασκευασμένο πάνω σε σασί τύπου «σκάλας», όπως τα περισσότερα pick-up που κυκλοφορούν στην αγορά των ΗΠΑ αλλά και γενικότερα.

Το μέγεθός του δεν είναι μεγάλο και πράγματι συμβαδίζει με τα πλάνα της φίρμας για να λανσάρει πρώτα ένα pick-up με compact διαστάσεις και όχι κάτι που θα αφορά στην κατηγορία του δημοφιλούς F-150.

Λίγες είναι πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει το νοτιοκορεάτικο pick-up. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Tucson και θα προσφέρεται με δύο κινητήρες, ένα 4κύλινδρο 2λιτρο μοτέρ 166 ίππων και 204 Νm ροπής αλλά και έναν κινητήρα 2,4 λίτρων με ισχύ 183 ίππων.

Tο Santa Cruz θα αρχίσει να παράγεται το 2021 στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αλαμπάμα, παράλληλα με τα μοντέλα Santa Fe, Sonata και Elantra. 
 

Toyota
Citroen