Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Honda κινείται προς την κατεύθυνση των ασφαλέστερων μετακινήσεων και για αυτό το λόγο εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός νέου συστήματος το οποίο ονομάζει «Smart Intersection».

Το εν λόγω σύστημα, είναι σχεδιασμένο για να μειώσει τις συγκρούσεις μεταξύ οχημάτων κατά το πέρασμά τους από διασταυρώσεις.

H Honda δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει 200 συνδεδεμένα οχήματα για να αξιολογήσει ακόμα περισσότερο τη νέα της τεχνολογία.

Το πλεονέκτημα της Honda στις διασταυρώσεις

2.563 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2018)

Η Honda κινείται προς την κατεύθυνση των ασφαλέστερων μετακινήσεων και για αυτό το λόγο εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός νέου συστήματος το οποίο ονομάζει «Smart Intersection».

Το εν λόγω σύστημα, είναι σχεδιασμένο για να μειώσει τις συγκρούσεις μεταξύ οχημάτων κατά το πέρασμά τους από διασταυρώσεις και λειτουργεί μέσω της τεχνολογίας vehicle-to-everything (V2X). Μάλιστα η Honda για την περαιτέρω ανάπτυξή του αλλά και για τις πρώτες δοκιμές συνεργάζεται με την πόλη Marysville που βρίσκεται στο Οχάιο των ΗΠΑ, η οποία έχει προσαρμόσει στα φανάρια της κάποιες κάμερες απαραίτητες για τη λειτουργία του συστήματος.
 
Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα Smart Intersection χρησιμοποιεί το ιδιόκτητο λογισμικό αναγνώρισης αντικειμένων της Honda, το οποίο σε συνδυασμό με τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στα φανάρια των διασταυρώσεων αλλά και του συστήματος επικοινωνίας V2X,ουσιαστικά επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να γνωρίζει τι γίνεται στη διασταύρωση λίγο πριν φτάσει σε αυτή.
Σύμφωνα με τη φίρμα το σύστημα περιλαμβάνει τέσσερις κάμερες που είναι τοποθετημένες πάνω από τα φανάρια σε κάθε γωνιά της διασταύρωσης, τα οποία καταγράφουν σε βίντεο την κίνηση οχημάτων και πεζών σε απόσταση μέχρι και 90 μέτρων. Το λογισμικό της Honda στη συνέχεια μετατρέπει το βίντεο σε εικόνα 360 μοιρών και μεταδίδει τις πληροφορίες στα γύρω οχήματα μέσω ενός ειδικού σήματος επικοινωνίας μικρής εμβέλειας (DSRC).
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Honda δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει 200 ​​συνδεδεμένα οχήματα για να αξιολογήσει ακόμα περισσότερο τη νέα της τεχνολογία, ενώ όπως δηλώνει θα αποκτήσει και «μια καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι τεχνολογίες V2X μπορούν να αναπτυχθούν αποτελεσματικότερα προς όφελος όλων των χρηστών των δρόμων».

Mercedes
Autotriti.gr