Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H κορεατική εταιρεία ήταν στην πρώτη γραμμή των υδρογονοκίνητων αυτοκινήτων μέσω του SUV, Nexo.

Το υδρογόνο ένωσε Hyundai και Ineos

1.670 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2020)

Τις γνώσεις της Hyundai στην υδρογονοκίνηση θα χρησιμοποιεί πλέον η Ineos, η οποία αποσκοπεί να κατασκευάσει μία αντίστοιχη έκδοση για το SUV, Grenadier. Ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συμφωνία οι δύο μάρκες.


Η Hyundai και η Ineos συνεργάστηκαν για να διερευνήσουν νέους τρόπους προκειμένου να επιταχύνουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας συστημάτων κίνησης υδρογόνου. Όπως έγινε γνωστό μέρος της συνεργασίας αφορά τη δημιουργία μιας έκδοσης κυψελών καυσίμου υδρογόνου του επερχόμενου off-road SUV, Ineos Grenadier.
 
Η συμφωνία δίνει το δικαίωμα στην Ineos να αξιοποιήσει τις γνώσεις της Hyundai σχετικά με την τεχνολογία κυψελών καυσίμου σε αυτοκίνητα, ένα πεδίο στο οποίο η κορεατική εταιρεία ήταν στην πρώτη γραμμή, μέσω του Nexo. Κέρδη ωστόσο θα έχει και η Hyundai, που θα επωφεληθεί από την τεράστια εμπειρία της Ineos σχετικά με την υποδομή υδρογόνου και πώς να το παράγει καθαρά.
 
Ο Mark Tennant, εμπορικός διευθυντής της Ineos Automotive, είπε σε ξένα Μέσα πως ως μακροπρόθεσμη λύση, η Ineos επικεντρώνεται στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου για το Grenadier. Παράλληλα μιλώντας για το επερχόμενο σκληροτράχηλο SUV είπε η παραγωγή θα αρχίσει στα τέλη του 2021.
 
Μάλιστα αποκάλυψε πως ήδη οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν ξεκινήσει τη δοκιμή πρωτότυπων, με στόχο τα δοκιμαστικά μοντέλα να καλύψουν 1,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα συνολικά. Τέλος σε ότι αφορά το ενδιαφέρον που υπάρχει για το Grenadier, το στέλεχος της Ineos υπογράμμισε πως μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει 20.000 περίπου εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, με τις περισσότερες να προέρχονται από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νότιο Αφρική.  

Mercedes
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY