Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Togg T10F: Το νέο ηλεκτρικό SUV των Τούρκων

Togg T10F: Το νέο ηλεκτρικό SUV των Τούρκων

2.665 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2024)

- Θα έρχεται σε τρεις εκδόσεις, με αρχική τιμή τα 45.000 ευρώ
- Ανάλογα την έκδοση θα προσφέρει αυτονομία έως 600 χιλιόμετρα και 430 άλογα
- Θα παρέχει λειτουργία αυτόνομης οδήγησης στην κίνηση
- Με 5/5 βαθμολογία ασφάλειας από την EuroNCAP

Θα έρχεται σε τρεις εκδόσεις, με αρχική τιμή τα 45.000 ευρώ

Με νέο SUV, το T10F fastback, η Togg διπλασιάζει την γκάμα της. Η τούρκικη startup κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων που ιδρύθηκε το 2018, πουλάει προς το παρόν τα μοντέλα της μόνο στην Τουρκία. Τώρα με το νέο της μοντέλο και το ήδη υπάρχον T10X στοχεύει να βγει στις γερμανικές αγορές μέχρι τα τέλη του 2024. Η εταιρία σχεδιάζει επίσης να προσεγγίσει τις γαλλικές, ιταλικές και ολλανδικές αγορές εντός των επόμενων χρόνων, με απώτερο σκοπό να πουλήσει 1 εκατομμύριο οχήματα σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2032. Το T10F θα ξεκινάει στα 45.000 ευρώ και θα φτάνει τα 57.320 ευρώ ανάλογα με τον εξοπλισμό.

Ανάλογα την έκδοση θα προσφέρει αυτονομία έως 600 χιλιόμετρα και 430 άλογα

Το T10F θα έρχεται σε τρεις εκδόσεις, δύο πισωκίνητες και μια τετρακίνητη.  Τα πισωκίνητα μοντέλα θα προσφέρουν αυτονομία 350 ή 600 χιλιόμετρα, ενώ η τετρακίνητη έκδοση θα  προσφέρει 530 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την εταιρία.

Η τετρακίνητη έκδοση, θα προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις από τα τρία. Οι δύο κινητήρες του, θα αποδίδουν συνολικά 430 ίππους, που θα επιτρέπουν στο τετρακίνητο T10F να πιάνει τα 100 από το σημείο εκκίνησης σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα. Η έκδοση θα έχει μπαταρία με χωρητικότητα 88,5 kWh.

Τα πισωκίνητα μοντέλα, με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα, θα προσφέρουν 215 άλογα, ενώ θα υπάρχει επιλογή στην χωρητικότητα της μπαταρίας τους είτε 52,4 kWh ή 88,5 kWh.

Και οι τρεις εκδόσεις θα μπορούν να φορτίσουν από το 20% στο 80% σε 28 λεπτά.

Θα παρέχει λειτουργία αυτόνομης οδήγησης στην κίνηση

Το μοντέλο θα διαθέτει προηγμένο λογισμικό υποβοήθησης του οδηγού και έξυπνο προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργεία stop-and-go. Το σύστημα αυτό θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ανιχνεύει τα σήματα κυκλοφορίας και να διατηρείται στην λωρίδα. Το Τ10F θα μπορεί να παρέχει και λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, που η εταιρία ονομάζει «Rush Hour Pilot». Εάν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση, θα μπορεί να κινείται μόνο του σε ταχύτητες έως 15 χλμ./ώρα, εφόσον υπάρχει όχημα μπροστά  του.  

Με 5/5 βαθμολογία ασφάλειας από την EuroNCAP

Η Togg κατασκεύασε το σασί του νέου της μοντέλου από υψηλής αντοχής χάλυβα για να προσφέρει μεγάλη προστασία στους επιβάτες και τα βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου, όπως η μπαταρία. Η εταιρία δήλωσε ότι το μοντέλο της έχει πετύχει την κορυφαία βαθμολογία ασφάλειας της EuroNCAP, με πέντε στα πέντε αστέρια. Το Τ10F σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το ιταλικό στούντιο σχεδιασμού Pininfarina.

Mercedes
Autotriti.gr