Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Toyota: Επανεξελέγη πρόεδρος o Akio Toyoda

1.746 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2024)
Toyota: Επανεξελέγη πρόεδρος o Akio Toyoda

- Δεν έλειψαν αυτοί που τον καταψήφισαν
- Ήταν καθοριστικός στην δημιουργία σπορ GR μοντέλων και εκδόσεων
- Ασκούν κριτική στον Toyoda γιατί δεν έχει επενδύσει πολύ στα ηλεκτρικά

Δεν έλειψαν αυτοί που τον καταψήφισαν

Ο Akio Toyoda, εγγονός του ιδρυτή της Toyota, Kiichiro Toyoda, επανεξελέγη πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας παρά τις όποιες αντιρρήσεις εκφράστηκαν από κάποιους επενδυτές με έδρα τις ΗΠΑ.

Ήταν καθοριστικός στην δημιουργία σπορ GR μοντέλων και εκδόσεων

Ο Akio Toyoda είναι γνωστός στους λάτρεις του αυτοκινήτου ως ένα υψηλόβαθμο στέλεχος που δεν φοβάται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στους αγώνες. Έχει επίσης συμβάλει καθοριστικά σε μερικά από τα πιο φιλόδοξα έργα της ιαπωνικής εταιρείας όπως η ανάπτυξη σπορ μοντέλων όπως το GR Yaris και η GR Corolla, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την γκάμα αυτοκινήτων και να την κάνει λιγότερο «βαρετή», ένα επίθετο που ο ίδιος ο Toyota είχε χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει την οικογένεια μοντέλων της Toyota πριν λίγα χρόνια.

Ασκούν κριτική στον Toyoda γιατί δεν έχει επενδύσει πολύ στα ηλεκτρικά

Ο Toyoda έχει ωστόσο δεχτεί πυρά για τη στάση του σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα. Είναι ένας ένθερμος υποστηρικτής της υβριδικής τεχνολογίας και πιστεύει πως οι θερμικοί κινητήρες μπορούν να έχουν μέλλον χρησιμοποιώντας υδρογόνο ή «πράσινα» καύσιμα. Παρά την αρνητική του στάση για τα ηλεκτρικά, η Toyota έχει φέρει στην αγορά το bZ4x και σχεδιάζει να λανσάρει αρκετά ακόμη ηλεκτρικά τα επόμενα χρόνια, χωρίς πάντως να υπαναχωρεί στα υβριδικά. Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή η προσοχή που δίνει η Toyota στα υβριδικά, τη βοήθησε να επιτύχει το μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος στην ιστορία της Ιαπωνίας.

ford
LEASING PICK UPS