Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Toyota: «Η αγορά δεν είναι έτοιμη για τα ηλεκτρικά»

Toyota: «Η αγορά δεν είναι έτοιμη για τα ηλεκτρικά»

2.368 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2022)

Ο αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Toyota στην Αμερική δήλωσε πως η αγορά αυτοκινήτου δεν είναι έτοιμη για τη μαζική υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ούτε τα υβριδικά δεν μπορούσαν να έχουν τέτοια αύξηση σε πωλήσεις

Απαισιόδοξος είναι ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Toyota για το εάν και το πότε πρόκειται να κυριαρχήσουν πλήρως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

«Η αγορά και οι υποδομές δεν είναι έτοιμες»

Ο Jack Hollis, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσε τόνισε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραμένουν πολύ ακριβά και πως οι υποδομές που υπάρχουν αυτή την στιγμή δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετές. Ο ίδιος δήλωσε συγκεκριμένα: «Δεν νομίζω πως η αγορά είναι έτοιμη. Δεν πιστεύω πως οι υποδομές είναι έτοιμες. Και εάν ήσουν έτοιμος να αγοράσεις κάποιο ηλεκτρικό και εάν μπορούσες να το πληρώσεις… είναι ακόμη πολύ ακριβά».

Δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφτασαν το 5,2%, παρουσιάζοντας αύξηση 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2021. Η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει το ποσοστό αυτό να φτάσει το 50% μέχρι το 2030 αλλά ο Hollis δεν πιστεύει πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό να γίνει. Ο Hollis εξήγησε: «Χρειάστηκε  να περάσουν 25 χρόνια για να φτάσουν το 10% τα υβριδικά που ήταν προσιτά σε κόστος. Η ζήτηση για τα ηλεκτρικά δεν είναι σε αυτό το επίπεδο. Οι καταναλωτές δεν ουρλιάζουν να φέρουμε ηλεκτρικά αύριο».

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
OPEL