Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τουρμποσφυρίχτρα: Ίσως το πιο άχρηστο αξεσουάρ αυτοκινήτου

 Σχολιάστε 
5.206 Επισκέψεις στο άρθρο (3/8/2024)
Τουρμποσφυρίχτρα: Ίσως το πιο άχρηστο αξεσουάρ αυτοκινήτου

- Από όλα τα άχρηστα αυτό είναι και το πιο... αστείο
- «Τουρμποσφυρίχτρα»: Δεν είναι καν λέξη & κάνει 5 ευρώ
- Εγκατάσταση με ένα 10αράκι κλειδί & σε ένα λεπτό στο αμάξι σου
- Ναι, αλλά δουλεύει;

Από όλα τα άχρηστα αυτό είναι και το πιο... αστείο

Το tuning και τα «καγκουριλίκια» άνθισαν στην χώρα μας την προηγούμενη 15ετία, με τουρμπίσματα, φασαριόζικες εξατμίσεις, πρήξιμο του αμαξώματος με bodykit και λοιπά πολυεστερικά, ζάντες, μέχρι και φώτα νέον κάτω από το αυτοκίνητο. Σήμερα, μπορεί η νοοτροπία γύρω από το αυτοκίνητο έχει αλλάξει προς το καλύτερο, ωστόσο ακόμα υπάρχουν περιπτώσεις αξεσουάρ «βελτίωσης», που ξυπνούν αναμνήσεις. 

Στα διάφορα ασιατικά e-shops, με τα αμφιβόλου ποιότητας «μπλιμπλίκια» θα βρει κανείς σχεδόν τα πάντα για το αυτοκίνητό του, από μια ωραία και πιο ψαγμένη ποτηροθήκη, μέχρι μια βάση κινητού, ή ακόμα και αυτοκόλλητες ταινίες led, για να δώσουμε μια πιο ατμοσφαιρική νότα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας.

Ψάχνοντας σε αυτά τα e-shops σίγουρα θα βρεις και προϊόντα που όχι απλά δεν είχες ξαναδεί ποτέ, αλλά δυσκολεύεσαι να καταλάβεις και τον λόγο ύπαρξής τους. Γιατί οκ, μια 4άδα τάπες για τις βαλβίδες των ζαντών σε κάποιο έντονο χρώμα, σε σχήμα ζαριού ή ακόμα και... νεκροκεφαλής, ίσως να μας φαίνεται υπερβολή, αλλά σε κάποιους αρέσει και στην τελική, βελτιώνει (ή έστω αλλάζει) την εμφάνιση του αυτοκινήτου. 

Ποιο όμως είναι το αξεσουάρ που δεν μπορούσαμε με τίποτα να καταλάβουμε γιατί να το πάρει κάποιος;

«Τουρμποσφυρίχτρα»: Δεν είναι καν λέξη & κάνει 5 ευρώ

Και όμως καλά διαβάσατε. Πρόκειται για ένα αξεσουάρ που... «αναβαθμίζει» τον ήχο του κινητήρα και υπόσχεται ήχο τουρμπάτου για το ατμοσφαιρικό σου αυτοκίνητο, με κόστος 5-10 ευρώ, ενώ η εγκατάσταση είναι υπόθεση μιας βίδας!

Σίγουρα πριν ρωτήσεις πως, η πρώτη ερώτηση που θα σου έρθει στο μυαλό θα είναι «γιατί»! Δεν είναι λίγοι λοιπόν εκείνοι που θα έκαναν κάτι τέτοιο στο ατμοσφαιρικό τους αμάξι γιατί γουστάρουν το σφύριγμα του τούρμπο στο πάτημα του γκαζιού, χωρίς να μπλέξουν με μετατροπές που εκτός από περίπλοκες και με ρίσκο, είναι και ακριβές. Υπάρχουν και εκείνοι που θα έκαναν κάτι τέτοιο για πλάκα, να το εγκαταστήσουν στο παλιό τους ατμοσφαιρικό Yaris και να το δείξουν στους φίλους τους για να κάνουν την πλάκα τους.

Εγκατάσταση με ένα 10αράκι κλειδί & σε ένα λεπτό στο αμάξι σου

Η εγκατάσταση είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς παίρνεις το ανταλλακτικό, το σπρώχνεις στην μπούκα της εξάτμισης και το στερεώνεις, σφίγγοντας τη βίδα με ένα κλειδί, ώστε να μην βρεθεί στο δρόμο στο πρώτο πάτημα του γκαζιού.

Ναι αλλά.... δουλεύει;

Η απάντηση εδώ είναι σίγουρα πως όχι! Δηλαδή, κάτι αλλάζει στον ήχο, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα δεν μπορεί να συγκριθεί με το πως ακούγεται μια κανονική τουρμπίνα, ενώ λείπει ο ίσως πιο ικανοποιητικός ήχος, αυτός της σκάστρας. Δηλαδή, πιο πολύ για ήχος σφυρίχτρας διαιτητή ή τροχονόμου κάνει, παρά τουρμπίνας. Αποτέλεσμα, εκτός από ένα άσχημο μπλιμπλίκι στην απόληξη της εξάτμισης που κάνει μπαμ σε όποιον βρεθεί πίσω από το αυτοκίνητο, θα έχεις και ένα άκυρο σφύριγμα να σε συνοδεύει σε κάθε σου πέρασμα, κάνοντας τους γύρω να κοιτούν απορημένοι ή να σκάνε στα γέλια. 

Δείτε εδώ σε βίντεο, πως το εγκαθιστάς στο αμάξι σου, αλλά και το αποτέλεσμα!
 


Σε μια μικρή έρευνα που κάναμε μεταξύ μας, δυσκολευτήκαμε να βρούμε κάτι πιο... γελοίο που μπορεί να κάνει κάποιος στο αμάξι του.

Εσείς όμως τι λέτε; Θα το κάνατε στο αμάξι σας ή το θεωρείτε «καγκουριά»; 
Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι χειρότερο που μπορεί να ψωνίσει κάποιος από αυτά τα online μαγαζιά του εξωτερικού;

FORD
Autotriti.gr