Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Συγκρούστηκαν δύο Tesla μεταξύ τους σε ορεινό δρόμο του Χονγκ Κονγκ

Τράκαραν Tesla μεταξύ τους

3.356 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2017)

Την φήμη τους σχετικά με τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας που διαθέτουν, επιβεβαίωσαν δύο Tesla στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίες συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει ιδιοκτήτες Tesla που έφτασαν στο σημείο να γράψουν ευχαριστήριο γράμμα στον Elon Musk, πιστεύοντας ότι δεν θα είχαν παραμείνει ζωντανοί μετά από ατυχήματα τα οποία είχαν, αν αντί για Tesla οδηγούσαν κάποιο άλλο αυτοκίνητο.  

Μάλιστα, οι δοκιμές που διεξήχθησαν από την αμερικανική NHTSA (Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Κίνησης Αυτοκινητοδρόμων), κατέδειξε ότι το Model X είναι το ασφαλέστερο SUV από όσα δοκιμάστηκαν και στο σύνολο των κατηγοριών ήρθε δεύτερο πίσω μόνο από το Model S, επίσης της Tesla. Αυτό σύμφωνα με τους ειδικού,ς δεν πιστώνεται αποκλειστικά στην εταιρεία, αλλά και στον τρόπο κατασκευής των ηλεκτρικών οχημάτων γενικότερα. 
 

Ωστόσο, πέραν της ασφάλειας, τα Tesla φημίζονται κυρίως για την εντυπωσιακή τους επιτάχυνση, γεγονός που είναι πολύ πιθανό να αυξάνει τον αριθμό των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται. Επομένως, οι αυξημένες προδιαγραφές ασφαλείας κρίνονται απαραίτητες. 
 
Παρότι έχουμε δει αρκετές συγκρούσεις μεταξύ κάποιου Tesla και κάποιου αυτοκινήτου άλλης εταιρείας , εν τούτοις δεν είχε συμβεί ατύχημα μεταξύ δύο μοντέλων της εταιρείας από την Καλιφόρνια. Αυτό συνέβη στο Χονγκ Κονγκ, όπου ένα γκρι Model S συγκρούστηκε με ένα μπλε Model S, σε κάποιο ορεινό, όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τη φωτογραφία, δρόμο.  Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως ακριβώς έγινε το τρακάρισμα, πάντως φαίνεται πως το ένα από τα δύο κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα. 
 
Πάντως κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έπαθε τίποτα, επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω στοιχεία. 

Mercedes
NISSAN