Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

To SEAT Arona.

Η Οctavia Combi.

To Fiat Panda.

Tρία μοντέλα στο μικροσκόπιο του Green NCAP

1.867 Επισκέψεις στο άρθρο (24/10/2019)

Πόσο ρυπαίνουν και αποδίδουν ενεργειακά τo βενζινοκίνητο SEAT Arona, η 2λιτρη diesel Skoda Octavia και το Fiat Panda CNG; Τα αποτελέσματα ίσως σας εκπλήξουν.

Tρία ακόμη μοντέλα βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του πράσινου παρακλαδιού του EuroNCAP, Green NCAP που ασχολείται με την ενεργειακή απόδοση των κινητήρων, τους ρύπους, την κατανάλωση, αλλά και τον αντίκτυπο που έχουν στο περιβάλλον τα καινούργια μοντέλα ανεξάρτητα από το αν έχουν θερμικά μοτέρ, υβριδικά σύνολα ή ηλεκτροκινητήρες.

Το SEAT Arona με τον 1,5 ΤSI κινητήρα βενζίνης στην δικίνητη έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο βαθμολογήθηκε με 4 στα 5 αστέρια με τον Δείκτη καθαρού αέρα να δίνει σχεδόν άριστη βαθμολογία 9,8/10 και τον Δείκτη ενεργειακής απόδοσης να τίθεται χαμηλότερα στο 6,1/10. Τα 4 αστέρια της γενικής βαθμολογίας συνεπάγονται συνολικά καλές περιβαλλοντικές επιδόσεις και ότι τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με καλή μείωση εκπομπών και τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμων.

Επόμενο μοντέλο που εξετάσθηκε ήταν η Skoda Octavia στην έκδοση με τον 2λιτρο TDI στην δικίνητη έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο. Το τσέχικο οικογενειακό βαθμολογήθηκε με 3 αστέρια, με Δείκτη καθαρού αέρα 6,7 και Δείκτη ενεργειακής απόδοσης 5,7. Τα 3 αστέρια στη γενική βαθμολογία αφορούν μοντέλα με κανονική τεχνολογία μείωσης των εκπομπών ρύπων και εξοικονόμησης καυσίμων, χωρίς όμως να ξεπερνούν τους ανταγωνιστές τους.

Το τρίτο μοντέλο που μπήκε στο μικροσκόπιο ήταν το μίνι Fiat Panda στην έκδοση διπλού καυσίμου CNG-Βενζίνης με τον 0,9 λτ. Twinair κινητήρα σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο. Η γενική του βαθμολογία ήταν μόλις 2 αστέρια με τον Δείκτη καθαρού αέρα να δείχνει μόλις 5,5 μονάδες και τον Δείκτη ενεργειακής απόδοσης να είναι κάτω από την «βάση» στις 4,9 μονάδες με άριστα το 10. Τα δύο αστέρια συνεπάγονται μικρή συνολική περιβαλλοντική απόδοση χωρίς κάποια μείωση των εκπομπών ρύπων και/ή τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμων με περιθώρια βελτίωσης.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την βαθμολόγηση του Green NCAP και τα προηγούμενα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Toyota
PEUGEOT