Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
VW Group: Κόβει το 60% των οχημάτων βενζίνης-diesel έως το 2030

VW Group: Κόβει το 60% των οχημάτων βενζίνης-diesel έως το 2030

1.611 Επισκέψεις στο άρθρο (7/4/2022)

Το 60% των αυτοκίνητων με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα διακόψει ο Όμιλος Volkswagen μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια στην Ευρώπη, μία κίνηση η οποία έχει να κάνει τόσο με την ηλεκτροκίνηση, όσο και με την προσέγγιση του γερμανικού «κολοσσού» στις αγορές.

Διαφορετική προσέγγιση στις πωλήσεις από το VW Group

Η ηλεκτροκίνηση είναι πλέον ο βασικός πυλώνας για κάθε μελλοντική κίνηση των εταιρειών στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπως φυσικά και η κερδοφορία, την οποία επιθυμούν όλες οι μάρκες για να συνεχίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους . Για να συνδυάσουν τα δύο προαναφερόμενα στοιχεία οι άνθρωποι του Όμιλου Volkswagen, αναμένεται να ακολουθήσουν μία διαφορετική στρατηγική μέσα στα επόμενα χρόνια για τις αγορές της Ευρώπης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τέλος το 60% των μοντέλων βενζίνης-diesel

Όπως έγινε γνωστό το VW Group θα επικεντρωθεί στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα των πωλήσεων, εξηλεκτρίζοντας παράλληλα την γκάμα των μαρκών που βρίσκονται υπό τη σκέπη του. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Volkswagen θα αφαιρέσει το 60% των μοντέλων του με κινητήρα καύσης μέχρι το τέλος της δεκαετίας και θα πουλάει λιγότερα αυτοκίνητα συνολικά, έχοντας ωστόσο στο επίκεντρο την παραγωγή πιο κερδοφόρων premium οχημάτων.

«Δεν επικεντρωνόμαστε στον όγκο πωλήσεων»

Την είδηση αυτή έκανε γνωστή με δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times ο οικονομικός επικεφαλής του Ομίλου, Arno Antlitz. «Ο βασικός στόχος δεν είναι η ανάπτυξη», είπε ο Antlitz. «Είμαστε περισσότερο επικεντρωμένοι στην ποιότητα και στα περιθώρια κέρδους, παρά στον όγκο και το μερίδιο αγοράς». Στη συνέχεια ο Antlitz είπε ότι η VW θα μειώσει τη γκάμα των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της, που αποτελούνται από τουλάχιστον 100 μοντέλα σε διάφορες μάρκες, στην Ευρώπη τα επόμενα οκτώ χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2030.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
Skoda