Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η επόμενη γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης της VW που αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το 2026 θα είναι και η τελευταία.

VW: Τότε έρχεται το τέλος βενζίνης & diesel

1.882 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2018)

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του Michael Jost, επικεφαλής Στρατηγικής της VW σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της μάρκας.

Η Volkswagen δεν έχει κρύψεις τις προθέσεις της να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην ανάπτυξη ηλεκτρικής τεχνολογίας για τα αυτοκίνητά της και, όπως φαίνεται, ετοιμάζεται σταδιακά να στρέψει την προσοχή της μακριά από τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως, η Kosmocar-Volkswagen είχε πραγματοποιήσει παλιότερα εβδομάδα ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας για να γνωρίσει το κοινό τον ηλεκτρικό στόλο της φίρμας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η επόμενη γενιά των μοντέλων της VW με μοτέρ εσωτερικής καύσης που αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το 2026 θα είναι και η τελευταία. Ο επικεφαλής Στρατηγικής της μάρκας Michael Jost δήλωσε: «Σταδιακά απομακρυνόμαστε από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι μηχανικοί μας δουλεύουν πάνω στην τελευταία πλατφόρμα για τέτοιους κινητήρες».
 
Η επιθετική στρατηγική της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση θα ξεκινήσει με το μοντέλο παραγωγής του Ι.D concept που θα ονομαστεί Ι.D Neo που θα είναι έτοιμο για παραγωγή στα τέλη του 2019. Πρέπει να σημειωθεί πάντως, πως η VW θεωρεί πως οι κινητήρες βενζίνης και diesel θα συνεχίσουν να προσφέρονται ακόμα και μετά το 2050 για χώρες που δεν θα έχουν ακόμα εγκαταστήσει τις απαραίτητες υποδομές για να υποστηρίξουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης έχουν κάνει και τα υπόλοιπα μέλη του VW Group, με πρώτη την Audi, ενώ στα χνάρια της φαίνεται πως θα κινηθούν στο εγγύς μέλλον και οι Skoda και SEAT.

Hyundai
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO