Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
VW: Νέο εργοστάσιο και επένδυση 2 δισ. ευρώ για ηλεκτρικά

VW: Νέο εργοστάσιο και επένδυση 2 δισ. ευρώ για ηλεκτρικά

1.764 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2022)

Νέο εργοστάσιο θα κατασκευάσει στο Wolfsburg η Volkswagen, το οποίο και θα είναι υπεύθυνο για την κατασκευή της νέας της ηλεκτρικής ναυαρχίδας!

Ρίχνει χρήμα η VW

Η Volkswagen συνεχίζει να επενδύει πάνω στα ηλεκτρικά. Στο πλαίσιο αυτό η γερμανική μάρκα ανακοινώσε πως το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε μία νέα μεγάλη επένδυση για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου που θα κατασκευάσει το επερχόμενο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, που μέχρι στιγμής είναι γνωστό ως Project Trinity. Θυμίζουμε πως το επερχόμενο μοντέλο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2021 και αναμένεται να πρωτοστατήσει στην επόμενη γενιά αυτοκινήτων VW μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τεράστια επένδυση 2 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανική φίρμας, το ύψος της επένδυσης για το νέο εργοστάσιο θα είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ θα κατασκευαστεί κοντά στο κεντρικό εργοστάσιο που εδρεύει στην πόλη Wolfsburg. Όπως σημείωσε η VW η κίνηση αυτή αποτελεί βασικό στοιχείο του μεγαλύτερου προγράμματος εκσυγχρονισμού στην ιστορία της για το βασικό εργοστάσιό της.

Από το 2023 η ανέγερση του νέου εργοστασίου

Η κατασκευή του νέου εργοστασίου στο Wolfburg έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την άνοιξη του 2023. Η οικοδομική και περιβαλλοντική νομοθεσία θα ληφθούν υπόψη, επομένως η νέα εγκατάσταση θα πληροί υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα. Η VW πρόσθεσε ότι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο (Project Trinity) θα βγει από τη γραμμή παραγωγής το 2026. Θυμίζουμε πως οι πληροφορίες που ακολουθούν την ηλεκτρική ναυαρχίδα της VW αναφέρουν ότι θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τις πιο καινοτόμες μεθόδους κατασκευής, οι οποίες θα αποτελέσουν μοντέλο για τον σταδιακό μετασχηματισμό όλων των άλλων εργοστασίων παραγωγής της Volkswagen παγκοσμίως. Ο στοχευόμενος χρόνος παραγωγής ανά όχημα είναι 10 ώρες.

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD
OPEL