Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

VW ID.3 Pure: Από 29.500 ευρώ, φορτίζει στο μισάωρο

 Σχολιάστε 
4.492 Επισκέψεις στο άρθρο
VW ID.3 Pure: Από 29.500 ευρώ, φορτίζει στο μισάωρο
4 Φωτογραφίες »

Όπως προαναφέραμε, η νέα έκδοση Pure έχει τιμή ευθέως ανταγωνιστική ακόμη και απέναντι σε «κανονικά» hatchback (βενζίνης, hybrid κ.λπ.). Μαζί με την Κρατική Επιδότηση έχει αρχική τιμή τα 29.500 ευρώ, κι όλα αυτά με αρκετά άλογα (170 PS), καθένα από τα οποία κοστίζει 173 ευρώ.


Σε 11άρη WallBox το ID.3 Pure φορτίζει πλήρως σε 5,5 ώρες.
4 Φωτογραφίες »

Σε 11άρη WallBox το ID.3 Pure φορτίζει πλήρως σε 5,5 ώρες.

 
Η Volkswagen αναφέρει πως το ID.3 Pure έχει θεωρητική αυτονομία 388 χλμ., ενώ το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,2 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά την φόρτιση, ταχυφορτιστή DC 145 kW (θεωρητικά λέμε ότι δίνει 145 κιλοβατώρες την ώρα) ID.3 Pure φτάνει τη μέγιστη ισχύ φόρτισης των 145 kW και μπορεί να φορτιστεί στο 10%-80% του περιεχομένου της σε λιγότερο από 31 λεπτά.
 
Μάλιστα, η Volkswagen αναφέρει ότι το ID.3 μπορεί και φορτίζει γρηγορότερα. χάρη σε μία συγκεκριμένη λειτουργία. Το σύστημα του αυτοκινήτου προετοιμάζει την μπαταρία ενδιάμεσα σε κάθε φόρτιση, ώστε αυτή να έχει έχει την κατάλληλη θερμοκρασία για να γεμίσει πιο γρήγορα. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο χρόνος φόρτισης αρκετά λεπτά, ιδίως το χειμώνα, στις πιο χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Επίσης, με ενεργή τη λειτουργία Electric Vehicle Route Planner, η προετοιμασία ξεκινά αυτόματα καθΆ οδόν για τον επόμενο σταθμό ταχεία φόρτισης – η λειτουργία μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα χρησιμοποιώντας το μενού φόρτισης στο σύστημα infotainment.

Πλούσιος εξοπλισμός από τη «βασική»

Από εξοπλιστικής πλευράς, η έκδοση Pure είναι πλούσια σε ανέσεις και ηλεκτρικές ευκολίες. Συν τοις άλλοις, επωφελείται από το εξελιγμένο σύστημα infotainment, με οθόνη αφής στις 12,9 ίντσες, με εντελώς νέα δομή μενού, για ευκολότερη λειτουργία από τον οδηγό και το συνοδηγό. Βελτιωμένο είναι και το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, το οποίο επιτρέπει απλοποιημένο και πιο διαισθητικό χειρισμό. Επίσης, τα ρυθμιστικά αφής για τον κλιματισμό και τον έλεγχο της έντασης του ήχου είναι πλέον φωτιζόμενα και βρίσκονται κάτω από την οθόνη του συστήματος Infotainment.
 
Εκτός των παραπάνω, με το νέο φωνητικό βοηθό (λέγεται IDA), ο χειρισμός του ID.3 γίνεται πιο εύκολος καθώς ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι στο παρελθόν στις φυσικές φωνητικές εντολές. Πλέον δεν ελέγχεις μόνο μία σειρά λειτουργιών του οχήματος, αλλά παίρνεις απάντηση σε ερωτήσεις με πρόσβαση σε διαδικτυακές βάσεις δεδομένων, όπως η Wikipedia. Φυσικά, υπάρχει και το καινοτόμο χαρακτηριστικό της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης (AI) μέσω του ChatGPT.
 
Συνολικά, ο εξοπλισμός της έκδοσης Pure του VW ID.3 περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων) προβολείς LED με αυτόματη ρύθμιση δέσμης φωτός, Adaptive cruise control, σύστημα στάθμευσης Park Pilot, Αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης εμπρός - πίσω με ηχητική προειδοποίηση και οπτικές ενδείξεις, σύστημα Infotainment «Ready 2 Discover» με έγχρωμη οθόνη αφής 12,9 ιντσών, Ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay & Android Auto (Wireless App-Connect), Σύστημα επιλογής οδηγικού προφίλ (Driving Profile Selection), Αυτόματο κλιματισμό Air Care Climatronic, Πολυλειτουργικό τιμόνι από τεχνητό δέρμα με λειτουργία αφής και Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες.

Σελίδα 1Volkswagen ID.3: Ηλεκτρικό hatchback από 29.500 ευρώ & έως 286 άλογα
Σελίδα 2VW ID.3 Pure: Από 29.500 ευρώ, φορτίζει στο μισάωρο
Autotriti.gr
Fia