Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Χρειάζονται τα ηλεκτρικά αλλαγή λαδιών;

Χρειάζονται τα ηλεκτρικά αλλαγή λαδιών;

4.134 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2023)

- Ένας θερμικός κινητήρας έχει κινούμενα μέρη και απαιτεί λίπανση
- Αν δεν αλλάζεις λάδια ή ξεμείνεις, ο κινητήρας μπορεί να καταστραφεί
- Στα ηλεκτρικά δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη αλλά θέλουν λάδια για αλλού
- Θέλουν επίσης προσοχή στη φόρτιση & στο ψυκτικό της μπαταρίας

Τα αυτοκίνητα αλλάζουν και πρέπει να ξέρουμε τα βασικά

Η αυτοκινητοβιομηχανία καλπάζει, ή τουλάχιστον αυτό προσπαθεί, προς την ηλεκτροκίνηση. Η έλευση όλο και περισσότερων ηλεκτρικών στην αγορά, φέρνει προφανώς και νέες απαιτήσεις σχετικά με τις γνώσεις γύρω από τη συντήρησή τους, που πρέπει να έχουν τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι μηχανικοί.

Προφανώς και δεν ισχύουν τα ίδια πράγματα που ισχύουν για τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ). Όπως για παράδειγμα η αλλαγή λαδιών, μια από τις σημαντικότερες εργασίες συντήρησης στα θερμικά αυτοκίνητα.

Η σημαντικότητα της αλλαγής των λιπαντικών σε ένα όχημα με κινητήρα καύσης οφείλεται στα κινούμενα μέρη εσωτερικά αυτού, που απαιτούν καλή λίπανση ώστε να μειωθεί στο μέγιστο η τριβή και να αποφευχθεί η υπερθέρμανση και η πρόωρη φθορά τους. Μάλιστα σε περίπτωση που ένας τέτοιος κινητήρας ξεμείνει από λάδι, τότε μπορεί ακόμα και να καταστραφεί ολοσχερώς και να μην παίρνει ούτε επισκευή.

Αντίστοιχο αποτέλεσμα μπορεί να έχει ένας κινητήρας και από πολυκαιρισμένα λάδια, που πλέον έχουν χάσει τις αντιτριβικές τους ιδιότητες και όχι μόνο. Κοινώς, οι συχνές αλλαγές στα λάδια μόνο καλό μπορούν να κάνουν σε έναν κινητήρα αυξάνοντας την αξιοπιστία του.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
OPEL