ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μάλλον το Gazoo GR Super Sport είναι πολλά περισσότερα από ένα concept. Δείτε τι είπε το αφεντικό της Toyota για το ενδεχόμενο ενός υβριδικού supercar…

Υβριδικό supercar η Toyota

1.978 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2017)

Την απάντησή της στην Mercedes-AMG Project One φαίνεται πως σχεδιάζει η Toyota. F1 οι Γερμανοί; WEC οι Ιάπωνες! Δείτε τι είπε το αφεντικό της εταιρείας σχετικά με ένα πιθανό υβριδικό supercar που θα έφερνε στο δρόμο τις επιτυχίες της φίρμας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλλον το Gazoo GR Super Sport είναι πολλά περισσότερα από ένα concept…

Η ενασχόληση της Toyota με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό καλά κρατεί, με τους Ιάπωνες να ανακοινώνουν πως θα αγωνιστούν και στην επόμενη σεζόν του πρωταθλήματος FIA World Endurance Championship (WEC), με τα περίφημα TS050 Hybrid. Όμως φαίνεται πως ο πρόεδρος, Akio Toyoda, θέλει να δει αυτή την υβριδική τεχνολογία να περνάει και στο δρόμο.
 
Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα την teaser φωτογραφία που βλέπετε από το πρωτότυπο Gazoo GR Super Sport. Πρόκειται για το concept ενός υβριδικού supercar που αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά κατηγορίας LMP1. Ο πρόεδρος Toyoda θέλει ένα όχημα δρόμου με την ίδια τεχνολογία και λογικά με αντίστοιχη απόδοση.
   
Το αφεντικό της Toyota είπε χαρακτηριστικά: «Φέτος πήγα στο Le Mans και για πρώτη φορά άκουσα ανθρώπους να επευφημούν την Toyota». Ο κος Toyoda συμπλήρωσε: «Επίσης άκουσα πολλούς ανθρώπους να λένε πως θα ήθελαν η Toyota να λανσάρει ένα υβριδικό sports car αντίστοιχο με τα οχήματά μας στον αγώνα. Εγώ επίσης θα ήθελα να φτιάξω ένα τέτοιο αμάξι, νομίζω πως θα βοηθούσε στο να γίνουν τα αυτοκίνητα διασκεδαστικά για τα επόμενα 100 χρόνια.».
 
Αν και δεν επιβεβαίωσε την παραγωγή του Gazoo GR Super Sport Concept, με τις δηλώσεις του το αφεντικό προανήγγειλε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί στα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν, οι φίλοι της εταιρείας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αναβίωση της Supra, κάτι που αναμένεται να συμβεί κάποια στιγμή του χρόνου.

Mercedes
skoda