Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το εν λόγω πρότζεκτ που είναι γνωστό ως «Project Zeus» χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας.

Υδρογονοκίνητο SUV ετοιμάζει η JLR

1.762 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2020)

Πάνω στην ανάπτυξη ενός SUV με σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου εργάζεται η Jaguar Land Rover, όντας μέρος της ευρύτερης προσπάθειας που γίνεται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.


Το εν λόγω πρότζεκτ που είναι γνωστό ως «Project Zeus» χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, με σκοπό να συμβάλει μελλοντικά στην ανάπτυξη του παγκόσμιου κύκλου εργασιών των εταιρειών που βρίσκονται ενός του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Για αυτό ακριβώς το λόγο η JLR δεν βρίσκεται μόνη της στην εξέλιξη αυτού του πρότζεκτ. Ο βρετανικός όμιλος συνεργάζεται και με άλλες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των Delta Motorsport, Marelli Automotive Systems και UKBIC. Το έργο βρίσκεται στα σπάργανα και μέσα στα επόμενα χρόνια θα αρχίσει να αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο, με τις προαναφερόμενες εταιρείες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αξιολόγηση, ανάλυση και ανάπτυξη της τεχνολογίας κυψέλων καυσίμου υδρογόνου.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ανάλυση του πρότζεκτ, ακολουθείται η μέθοδος της συνεργασίας καθώς θα επιτρέψει στην τεχνολογία να εισαχθεί στην αγορά πολύ πιο γρήγορα από ό, τι εάν η JLR επρόκειτο να την αναλάβει μόνη της.
 
Πληροφορίες σχετικά με το νέο SUV που θα αναπτυχθεί δεν έχουν γίνει γνωστές. Όμως στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε αναφέρεται πως εκτός από μηδενικούς ρύπους θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός off-road οχήματος συνδυάζοντας παράλληλα και μεγάλη αυτονομία κίνησης.   
 
Έχοντας ως δεδομένο πως το έργο είναι ακόμα στα αρχικά στάδια δεν υπάρχουν αναφορές πότε το νέο SUV θα κυκλοφορήσει, ούτε και αν θα φέρει το λογότυπο της Jaguar ή της Land Rover. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθούν περισσότερες πληροφορίες, οπότε ίσως μας λυθούν αυτές οι απορίες.

Hyundai
NISSAN