Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Υφ. Μεταφορών: Η αυτόνομη οδήγηση μπορεί να υλοποιηθεί στα Τρίκαλα

Υφ. Μεταφορών: Η αυτόνομη οδήγηση μπορεί να υλοποιηθεί στα Τρίκαλα

1.937 Επισκέψεις στο άρθρο (29/12/2021)

Νέα προγράμματα αυτόνομης οδήγησης, τα οποία θα μπορέσουν να υλοποιηθούν στην πόλη των Τρικάλων, είναι έτοιμο να στηρίξει το Υπουργείο Μεταφορών!

Συνάντηση Παπαδόπουλου-Παπαστεργίου με θέμα τις μεταφορές

Αρκετό ενδιαφέρον, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, είχε η συνάντηση που έλαβε χώρα ανάμεσα  στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ο πρώτος στη Θεσσαλία. Το σχέδιο της αυτόνομης οδήγησης και η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών στον τομέα Μεταφορών, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση, βγάζοντας μάλιστα και ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

To Υπουργείο θα στηρίξει νέα πρότζεκτ αυτόνομης οδήγησης στα Τρίκαλα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέχειας του πρωτοπόρου πιλοτικού προγράμματος με το λεωφορείο χωρίς οδηγό στην πόλη των Τρικάλων που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014, καθιστώντας τα Τρίκαλα την πρώτη πόλη στον κόσμο που χρησιμοποίησε λεωφορείο αυτής της τεχνολογίας, σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες. Μάλιστα, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο των Τρικάλων ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα υποστηρίξει εκ νέου την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων αυτόνομης οδήγησης στα Τρίκαλα και εφόσον διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι τεχνικές συνθήκες ασφάλειας, θα εξεταστεί η δυνατότητα εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου, με τη συνεργασία των Αστικών ΚΤΕΛ της περιοχής.

Ενημέρωση για την ψηφιοποίηση στα διπλώματα

Από κει και πέρα ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Παπαστεργίου για τη δυνατότητα συμμετοχής στελεχών των Περιφερειών στα σεμινάρια εκπαίδευσης εξεταστών για την εφαρμογή του νόμου «Οδηγώντας με Ασφάλεια», καθώς και για την πρόοδο στα έργα ψηφιοποίησης των διαδικασιών για τα διπλώματα και τις άδειες οδήγησης, που διεκπεραιώνονται σε συνεργασία με τις Περιφέρειες. Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
OPEL