Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η πανίσχυρη Corvette Zora θα είναι ένα «κράμα» της ZR1 και της E-Ray

1.330 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2024)
Σε φάση δοκιμών εξέλιξης εντοπίστηκε η νέα ισχυρή υβριδική έκδοση της Chevrolet Corvette με την ονομασία Zora.
3 Φωτογραφίες »

Σε φάση δοκιμών εξέλιξης εντοπίστηκε η νέα ισχυρή υβριδική έκδοση της Chevrolet Corvette με την ονομασία Zora.

- Έρχεται αγριεμένη η κορυφαία Corvette Zora.
- Υβριδική με περίπου 1.200 άλογα.
- Μικρές σχεδιαστικές «επεμβάσεις» σε σχέση με την ZR1.
- Ντεμπούτο το 2025.

Πιο ισχυρή Corvette από την ZR1 ετοιμάζει η Chevrolet

Πριν από λίγους μήνες η νέα Corvette ZR1 έκανε επίσημη πρεμιέρα, ωστόσο η Chevrolet έχει κάτι ακόμα καλύτερο να παρουσιάσει. Ο λόγος για την ισχυρότερη Corvette Zora, η οποία εντοπίστηκε με μπόλικο καμουφλάζ να πραγματοποιεί δοκιμές στην πίστα του Nurburgring.

Κάνοντας τις πρώτες συστάσεις με το αυτοκίνητο που θα μας απασχολήσει στις επόμενες γραμμές να πούμε πως η επιλογή της συγκεκριμένης ονομασίας δεν είναι καθόλου τυχαία. Προήλθε από τον μηχανικό της Chevrolet, Zora Arkus-Duntov, ο οποίος  χαρακτηριζόταν συχνά ως ο «πατέρας» του μοντέλου, ενώ είχε συμμετάσχει και σε αγώνες με μια Corvette δεύτερης γενιάς τo 1965.

Μικρές σχεδιαστικές «επεμβάσεις» σε σχέση με την ZR1

Σε ότι αφορά τη σχεδίαση της, στις κατασκοπευτικές εικόνες δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες, καθώς το μοντέλο βρίσκεται σε φάση δοκιμών, όντας ντυμένο με πλήρες καμουφλάζ. Σύμφωνα με όσα μπορούμε να αλιεύσουμε αλλά και τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει δεν αναμένεται να υπάρξουν πολλές αλλαγές συγκριτικά με την ZR1. Το μπροστινό άκρο φαίνεται σε μεγάλο βαθμό το ίδιο, αν και το αεροδυναμικό σπλίτερ είναι ελαφρώς μεγαλύτερο. Περιορισμένες αλλαγές είναι ορατές στα πλαϊνά, ενώ η αεροτομή στο πίσω μέρος φαίνεται ίδια με της ZR1. Βέβαια, δεν αποκλείεται μέχρι να έρθει η ώρα της επίσημης αποκάλυψης να υπάρξουν περισσότερες αλλαγές, τις οποίες ενδεχομένως να δούμε το προσεχές διάστημα.


Θα βρίσκεται κάτω από την ZR1 και θα μοιράζουν από κοινού το παστό τζάμι και τις μεγάλες μαύρες αλουμινίου.
3 Φωτογραφίες »

Θα βρίσκεται κάτω από την ZR1 και θα μοιράζουν από κοινού το παστό τζάμι και τις μεγάλες μαύρες αλουμινίου.

Υβριδική με περίπου 1.200 άλογα

Η επερχόμενη Corvette Zora θα αντλεί ενέργεια από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης. Αυτό θα αποτελείται από τον twin-turbo βενζινοκινητήρα V8 5,5 λίτρων, ο οποίος χρησιμοποιείται και στην ZR1, προσφέροντας 1.078 ίππους, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον ηλεκτροκινητήρα και το πακέτο μπαταριών της Corvette E-Ray. Αυτό που παραμένει μυστήριο είναι πόση δύναμη θα έχει η Zora. Η φημολογία υποστηρίζει πως η συνολική ισχύς θα βρίσκεται στο φάσμα των 1.200 ίππων, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε περίπου 2 δευτερόλεπτα!

Ντεμπούτο το 2025

Μέχρι στιγμής, η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ανακοινώσει την επίσημη ημερομηνία παρουσίασης της νέας υβριδικής Corvette Zora. Υπολογίζεται ωστόσο πως θα κάνει το ντεμπούτο της κάποια στιγμή μέσα στο 2025.

Autotriti.gr
TRANSIT VS BOXER