Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέες κάμερες θα βλέπουν εάν κρατάς κινητό ενώ οδηγείς

Νέες κάμερες θα βλέπουν εάν κρατάς κινητό ενώ οδηγείς

3.216 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2022)

Στη Γερμανία τοποθετούνται νέες κάμερες που θα τραβούν φωτογραφία την καμπίνα του αυτοκινήτου για να ελέγχουν εάν ο οδηγός έχει τα χέρια του στο τιμόνι ή στο κινητό του τηλέφωνο.

Θα σε πιάνουν «στα πράσα»

Έναν νέο τύπο κάμερας θα εντάξει στο σύστημα ελέγχου για παραβάσεις η Αστυνομία της Γερμανίας. Οι νέες αυτές κάμερες θα μπορούν να δουν μέσα στο αυτοκίνητο και να αναγνωρίσουν εάν ο οδηγός κρατάει στο χέρι το κινητό του. Στόχος της γερμανικής αστυνομίας είναι να αποτρέψουν τους οδηγούς από το να χρησιμοποιούν το κινητό τους ή άλλες συσκευές και να οδηγούν αναπόσπαστοι.

«Μόνο το 2021, υπήρξαν 1.001 ατυχήματα που προκλήθηκαν από απόσπαση της προσοχής, μεταξύ άλλων λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση» λέει ο υπουργός Εσωτερικών, Roger Lewentz . «Με τη χρήση της νέας κάμερας, αναμένουμε περαιτέρω αύξηση της οδικής ασφάλειας».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η κάμερα βγάζει φωτογραφία το εσωτερικό του αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το Auto Motor Sport, η τεχνολογία λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με μια κανονική κάμερα που ελέγχει την ταχύτητα των αυτοκινήτων, αλλά αντί να τραβήξει μια φωτογραφία της πινακίδας κυκλοφορίας, τραβάει μια φωτογραφία μέσα από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Το έξυπνο λογισμικό σαρώνει τη θέση των χεριών του οδηγού και ελέγχει αν κρατάει στο χέρι κάποια συσκευή. Αν οι θέσεις των χεριών είναι «ύποπτες», η φωτογραφία περνάει από δεύτερη αξιολόγηση από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η λειτουργία των καμερών θα δοκιμαστεί

Δοκιμαστικές κάμερες εγκαταστάθηκαν πάνω από έναν δρόμο στραμμένες προς τα κάτω σε μια γωνία που μπορούσαν να δουν στο πιλοτήριο των αυτοκινήτων. Μέσα σε μία ώρα λειτουργίας, οι κάμερες είχε ήδη πιάσει 10 παραβάτες. Οι αξιωματούχοι ήταν πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία λειτούργησε και την 1η Ιουνίου 2022 θα την θέσουν σε λειτουργία ως τρίμηνο πιλοτικό έργο. Μετά από μια ακόμη δοκιμαστική περίοδο στο Mainz, τα δεδομένα θα αναλυθούν και οι υπεύθυνοι θα αποφασίσουν εάν τελικά θα χρησιμοποιηθούν ευρέως τέτοιου είδους κάμερες ή όχι.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
Hyundai