ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Συμβουλές

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  10/4/2007
ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
Παρενέργειες από το συναγερμό
Διαβάστηκε από 2534 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:10/4/2007
Για να μη σας πάρει τα αυτιά…
Συχνά, ο συναγερμός του αυτοκινήτου παρουσιάζει δυσλειτουργίες, με αρνητικές συνέπειες τόσο στα δικά μας νεύρα, όσο και των γύρω μας. Ειδικά για τους πιο εξελιγμένους, που έχουν την ιδιότητα να κόβουν και την παροχή καυσίμου στον κινητήρα, είναι πολύ χρήσιμο να ξέρουμε πώς απενεργοποιείται όταν χαλάει…
Όπως είπαμε, σχεδόν όλοι οι συναγερμοί μπορούν να απενεργοποιηθούν από εμάς. Οι πιο εξελιγμένοι έχουν έναν ειδικό διακόπτη κρυμμένο κάπου ή κουμπάκια, ο συνδυασμός των οποίων λειτουργεί ως κωδικός. Στην πιο απλή μορφή τους πάντως, οι συναγερμοί απενεργοποιούνται με ένα μικρό κλειδί, που πρέπει να έχουμε φυλάξει σε ασφαλές μέρος.
Α. Αφού εντοπίσετε το κουτί του συναγερμού κάπου στο χώρο του κινητήρα, αυτό πρέπει να συνοδεύεται από το διακόπτη του κλειδιού.
Β. Ξεκουμπώστε το κάλυμμα και βάλτε το κλειδί.
Γ. Γυρίστε στη μοναδική κατεύθυνση που σας επιτρέπει η κλειδαριά. Μετά από αυτό, ο συναγερμός πρέπει να έχει απενεργοποιηθεί. Ξαναπατήστε το κουμπί στα κλειδιά σας, για να επιβεβαιώσετε πως πράξατε σωστά.
Γιατί μπορεί να χτυπάει χωρίς λόγο ο συναγερμός;
Οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία του συναγερμού είναι πολλοί. Το ανοιχτό παράθυρα, οι χαλασμένοι αισθητήρες στην καμπίνα ή ένα βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου είναι οι πλέον πιθανοί λόγοι, που μπορούν να κάνουν το συναγερμό να λειτουργεί παράλογα. Αν ο λόγος του προβλήματος πάντως δεν είναι ορατός (όπως το ανοιχτό παράθυρο), τότε καλό είναι να τον απενεργοποιούμε και να απευθυνόμαστε σε ειδικό.
φωτό Α

φωτό B

φωτό Γ