ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  17/5/2011
Συντήρηση θυρών
Συντήρηση θυρών
Διαβάστηκε από 1524 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:17/5/2011
Οι λόγοι δυσλειτουργίας των θυρών είναι πολλοί, αλλά ελεγχόμενοι, καθώς τις περισσότερες φορές η φθορά και οι διάφορες ζημιές προκαλούνται συνήθως από τον τρόπο χρήσης.
Οι λόγοι δυσλειτουργίας των θυρών είναι πολλοί, αλλά ελεγχόμενοι, καθώς τις περισσότερες φορές η φθορά και οι διάφορες ζημιές προκαλούνται συνήθως από τον τρόπο χρήσης.
Για παράδειγμα, αυτό κυρίως συμβαίνει, όταν το αυτοκίνητο κινείται συχνά σε ανώμαλους δρόμους ή όταν οι επιβάτες στηρίζονται σε αυτές, όταν είναι ανοιχτές ή τις κλείνουν με υπερβολική δύναμη. Το αποτέλεσμα είναι να κλείνουν με δυσκολία, να μην έχουν καλή εφαρμογή αλλά και να παρουσιάζουν ενοχλητικούς τριγμούς κατά την κίνηση του αυτοκινήτου. Ας δούμε λοιπόν, με ποιο τρόπο μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα χωρίς κόστος και κόπο.
Οι λόγοι δυσλειτουργίας των θυρών είναι πολλοί, αλλά ελεγχόμενοι, καθώς τις περισσότερες φορές η φθορά και οι διάφορες ζημιές προκαλούνται συνήθως από τον τρόπο χρήσης.  1. Πρώτα από όλα πρέπει να εντοπίσουμε τον "κρίκο" πάνω στο αμάξωμα στο οποίο ασφαλίζει η πόρτα που παρουσιάζει το πρόβλημα. Σε εκείνο το σημείο υπάρχουν οι ανάλογες βίδες που θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε τη ρύθμιση.
Οι λόγοι δυσλειτουργίας των θυρών είναι πολλοί, αλλά ελεγχόμενοι, καθώς τις περισσότερες φορές η φθορά και οι διάφορες ζημιές προκαλούνται συνήθως από τον τρόπο χρήσης.  2. Στην περίπτωση του αυτοκινήτου που πραγματοποιούμε τη ρύθμιση, χρειάζεται εργαλείο τύπου Τορξ. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως θα χρειαστούμε ένα απλό σταυροκατσάβιδο. Έτσι, ξεβιδώνουμε ελαφρά τις βίδες, χωρίς όμως να τις αφαιρέσουμε.
Οι λόγοι δυσλειτουργίας των θυρών είναι πολλοί, αλλά ελεγχόμενοι, καθώς τις περισσότερες φορές η φθορά και οι διάφορες ζημιές προκαλούνται συνήθως από τον τρόπο χρήσης.  3. Αφού τις "χαλαρώσουμε", σπρώχνουμε με προσοχή ολόκληρο το δακτύλιο ώστε να μετακινηθεί λίγα χιλιοστά. Η μετακίνηση θα πρέπει να είναι ισόποση, τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω τμήμα του.
Οι λόγοι δυσλειτουργίας των θυρών είναι πολλοί, αλλά ελεγχόμενοι, καθώς τις περισσότερες φορές η φθορά και οι διάφορες ζημιές προκαλούνται συνήθως από τον τρόπο χρήσης.  4. Αφού μετακινήσουμε τον κρίκο, βιδώνουμε τις βίδες με δύναμη, κρατώντας τον με το άλλο χέρι έτσι, ώστε να μην μετακινηθεί εξαιτίας της δύναμης που βάζουμε με το εργαλείο - κατσαβίδι. Τέλος, κάνουμε μία δοκιμή εν κινήσει για να δούμε αν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.