Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Τα 5 SUV που τραβάνε σκάφος/τροχόσπιτο άνετα!

 Σχολιάστε 
61.156 Επισκέψεις στο άρθρο
Τα 5 SUV που τραβάνε σκάφος/τροχόσπιτο άνετα!
2 Φωτογραφίες »

- Mercedes GLC & Mazda CX-60 είναι στην 1η θέση, σέρνουν trailer με βάρος 2,5 τόνους
- 2.100 κιλά μπορεί να τραβήξει το Plug-in hybrid Ford Kuga, που έχει τη μεγαλύτερη ελκτική ικανότητα στην κατηγορία του
- Μέχρι 2 τόνους σέρνουν τα Audi Q3, Mazda CX-5 & Volkswagen Tiguan
- Το μεγάλο SUV VW Touareg με το V6 κινητήρα είναι το κορυφαίο από όσα έχουμε μετρήσει, κουβαλά ολόκληρο... σπίτι (3,5 τόνους)

Mercedes GLC & Mazda CX-60 είναι στην 1η θέση, σέρνουν trailer με βάρος 2,5 τόνους

Η ελκτική ικανότητα, το πόσο βαρύ φορτίο μπορεί να τραβήξει ένα αυτοκίνητο δηλαδή, είναι χαρακτηριστικό που απασχολεί αρκετούς οδηγούς. Κι αυτό ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είτε τώρα το καλοκαίρι που χρειάζεται να τραβήξεις το σκάφος, είτε το χειμώνα που μπορεί να κουβαλάς π.χ. ένα τρέιλερ με ξύλα.
 
Για την αξιολόγηση της ελκτικής ικανότητας μεγάλη αξία έχει η ροπή του κινητήρα (δες εδώ τι είναι η ροπή), για αυτό και κατά κανόνα τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα έχουν μεγαλύτερη ικανότητα έλξης. Περισσότερες πληροφορίες για την ικανότητα έλξης μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, ενώ στις γραμμές που ακολουθούν θα βρούμε τα 5 SUV (μικρομεσαία και μεσαία) με την μεγαλύτερη ελκτική ικανότητα.
 
Στην 1η θέση είναι η diesel Mercedes GLC και το Mazda CX-60, που σέρνουν trailer με βάρος 2,5 τόνους. Στην περίπτωση του luxury γερμανικού SUV αναφερόμαστε στην 4κίνητη έκδοση των 197 ίππων, ενώ για το ιαπωνικό SUV υπάρχει ίδια ελκτική ικανότητα στο 4κίνητο diesel (254 PS) και το 4κίνητο Plug-in hybrid (328 PS).

2.100 κιλά μπορεί να τραβήξει το Plug-in hybrid Ford Kuga, που έχει τη μεγαλύτερη ελκτική ικανότητα στην κατηγορία του

Το ανανεωμένο Ford Kuga έχει ικανότητα ρυμούλκησης 2.100 κιλών στην Plug-in hybrid (243 PS) και στην 4κίνητη full hybrid (183 PS) έκδοσή του. Το στοιχείο αυτό του χαρίζει την μεγαλύτερη ελκτική ικανότητα στην κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων (PHEV & FHEV AWD). Κι εδώ έχουμε έξυπνες λειτουργίες ρυμούλκησης (Trailer Connection Checklist & Trailer Tow Navigation, Επιτήρηση τυφλών σημείων BLIS με υποβοήθηση λωρίδας και κάλυψη ρυμουλκούμενου), για τις οποίες μπορείτε να δείτε περισσότερα ΕΔΩ.


Το μέγιστο όριο ρυμούλκησης είναι τα 750 κιλά. Αν το φορτίο ρυμούλκησης είναι 750 κιλών ή περισσότερα από το μισό του καθαρού βάρους του αυτοκινήτου, τότε είναι απαραίτητο για την ασφάλειά μας να διαθέτει και το φορτίο δικό του σύστημα πέδησης.
2 Φωτογραφίες »

Το μέγιστο όριο ρυμούλκησης είναι τα 750 κιλά. Αν το φορτίο ρυμούλκησης είναι 750 κιλών ή περισσότερα από το μισό του καθαρού βάρους του αυτοκινήτου, τότε είναι απαραίτητο για την ασφάλειά μας να διαθέτει και το φορτίο δικό του σύστημα πέδησης.

Μέχρι 2 τόνους σέρνουν τα Audi Q3, Mazda CX-5 & Volkswagen Tiguan

Την 5άδα των SUV με τη μεγαλύτερη ελκτική ικανότητα ολοκληρώνουν τρία οικογενειακά SUV, τα οποία έρχονται σε ισοβαθμία. Ο λόγος για τα Audi Q3, Mazda CX-5 και το νέο Volkswagen Tiguan. Και στις 3 περιπτώσεις, έχουμε αυτοκίνητα που μπορούν να ρυμουλκήσουν φορτίο που ζυγίζει έως και 2 τόνους!

Το μεγάλο SUV VW Touareg με το V6 κινητήρα είναι το κορυφαίο από όσα έχουμε μετρήσει, κουβαλά ολόκληρο... σπίτι (3,5 τόνους)

Όσον αφορά το κορυφαίο SUV σε ελκτική ικανότητα από όσα έχει αξιολογήσει το AutoΤρίτη Test Center, αυτό είναι το VW Touareg. Αναφερόμαστε στην 4κίνητη Plug-in hybrid έκδοση, η οποία φέρει ένα 3λιτρο V6 μοτέρ βενζίνης (340 PS) και ένα ηλεκτρικό μοτέρ (136 PS). Το VW Touareg V6 eHybrid 4MOTION των 381 ίππων (συνδυαστικά) έχει ικανότητα ρυμούλκησης φορτίου 3,5 τόνων!

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
Autotriti.gr