To ανανεωμένο VW Polo έρχεται αναβαθμισμένο σε εμφάνιση, κινητήρες και με περισσότερη τεχνολογία, ώστε να συνεχίσει την κορυφαία εμπορική πορεία του μοντέλου.

Στο ανανεωμένο εσωτερικό, η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα της κατηγορίας.

VW Polo: Best-Seller τεχνολογίας

35.169 Επισκέψεις στο άρθρο

Στη μικρή κατηγορία αλλά και γενικότερα στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων της αγοράς, το VW Polo βρίσκεται ψηλά στις προτίμησης του κοινού. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες υποδεχθήκαμε στη χώρα μας την ανανεωμένη γενιά του μοντέλου, η οποία αναμένεται να συνεχίσει την κορυφαία εμπορική πορεία του μοντέλου. Σε αυτή του τη γενιά, το Polo έρχεται με νέες τεχνολογίες που δεν συναντάς σε άλλο μοντέλο της κατηγορίας, μεταξύ των οποίων το στάνταρ Σύστημα Πολλαπλών Συγκρούσεων (Multi-collision Brake) και το επίσης στάνταρ Σύστημα Αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού (Fatigue Detection). Σημαντικό νέο στοιχείο αποτελεί και η πιο επιθετική εμφάνιση κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα, ενώ η ποιότητα κατασκευής στο ανανεωμένο εσωτερικό βρίσκεται για μια ακόμη φορά στην κορυφή της κατηγορίας.

Κινητήρες που κάνουν τη διαφορά
Το ανανεωμένο VW Polo έρχεται με μια ανανεωμένη γκάμα κινητήρων, που διακρίνονται στον τομέα της απόδοσης και παράλληλα, προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές CO2. Στους diesel ξεχωρίζει ο νέος 1,4 TDI με 75 και 90 ίππους, μέση κατανάλωση 3,6 και 3,4 λτ./100 χλμ. αντίστοιχα, αλλά και εκπομπές CO2, 94 και 88 γρ./χλμ. (δεν «πληρώνει» τέλη κυκλοφορίας). Ένα μεγάλο αρνητικό του κινητήρα ωστόσο είναι το γεγονός ότι στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του σβήνει (από τις 1.150 σ.α.λ. και κάτω), κάτι το οποίο δεν έχουμε ξανασυναντήσει σε diesel μοντέλο. Μάλιστα, το πρόβλημα αυτό είναι αρκετά έντονο και σοβαρό για την ασφάλεια οδηγού και επιβαινόντων, ιδίως σε περιπτώσεις κίνησης εντός πόλεως. Στους βενζινοκινητήρες, διακρίνουμε τον 1,2 TSI των 90 ίππων με μέση κατανάλωση μόνο 4,7 λτ./100 χλμ., ενώ η βασική επιλογή είναι ο 1.000άρης MPI των 60 ίππων. Σύντομα, θα προστεθεί στη γκάμα και η έκδοση BlueGT, με τον αναβαθμισμένο 1,4 TSI των 150 ίππων, που φέρει Σύστημα Απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων.

3  best-seller tips
- Υψηλή ποιότητα κατασκευής
- Κινητήρες turbo με χαμηλή κατανάλωση
- Τεχνολογικά προηγμένα συστήματα ασφαλείας

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

FORD E-TRANSIT
OPEL