Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αριθμό ρεκόρ στις πωλήσεις της ανέφερε η Porcshe για το 2019.

+10% οι πωλήσεις της Porsche το 2019

1.570 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2020)

Αριθμό ρεκόρ στις πωλήσεις της ανέφερε η Porcshe για το 2019, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία θα συνεχιστεί και το 2020 με «αιχμή του δόρατος» την Taycan.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ενημέρωσή της η γερμανική premium αυτοκινητοβιομηχανία, οι πωλήσεις των μοντέλων σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2019 αυξήθηκαν κατά 10% φτάνοντας τα 280.800 αυτοκίνητα. Σε αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα SUV, Macan και Cayenne.
 
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να διατηρήσουμε αυξημένη τη ζήτηση των μοντέλων μας και το 2020», δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής πωλήσεων Detlev von Platen και συνέχισε αναφέροντας «αυτό μπορεί να επιτευχθεί και χάρη στην εισαγωγή κάποιων νέων αυτοκινήτων όπως για παράδειγμα η Taycan».
 
Η πιο κερδοφόρα εταιρεία του ομίλου Volkswagen, εισέρχεται σε μια νέα εποχή με την κυκλοφορία του τετραθέσιου ηλεκτρικού σεντάν Taycan, που μπαίνει απέναντι στο Model S της Tesla. Οι αριθμοί πωλήσεων του εν λόγω μοντέλου θα «παίξουν» πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς η Porsche εδώ και δεκαετίες έχει χαρακτηριστεί από γρήγορα σπορ αυτοκίνητα με κινητήρες καύσης και τώρα κάνει τη μετάβασή της σε ένα αυτοκίνητο με ίδια χαρακτηριστικά, αλλά με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Φυσικά όλα τα παραπάνω λόγω των αυστηρότερων κανονισμών εκπομπών ρύπων σε βασικές αγορές, όπως και στην Ευρώπη.
 
Κλείνοντας να πούμε πως οι πωλήσεις της Porsche αυξήθηκαν 8% πέρυσι και στην Κίνα και στις ΗΠΑ, στις δύο μεγαλύτερες αγορές της γερμανικής φίρμας. Η Porsche πούλησε 86.752 αυτοκίνητα στην Κίνα, όπου τα πολυτελή οχήματα επηρεάστηκαν λιγότερο από την πτώση της ζήτησης που πλήττει τη συνολική αγορά και 61.568 αυτοκίνητα στις Η.Π.Α. Στη Γερμανία, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 15% ήτοι 31.618 οχήματα.      

Hyundai
NISSAN