Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
10 tips για να μειώσεις την κατανάλωση

10 tips για να μειώσεις την κατανάλωση

2.588 Επισκέψεις στο άρθρο

H βενζίνη δεν πέφτει, αυτό που μπορεί να πέσει όμως είναι η κατανάλωση. Εξαρτάται από εσένα και γι αυτό σου έχουμε 10 τρικ να το πετύχεις.

10 κόλπα για χαμηλή κατανάλωση

Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσεις χρήματα από τα καύσιμα είναι ένα αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας που μπορεί να σου γλιτώσει αρκετά χιλιάρικα το χρόνο. Σύμφωνοι δεν είναι εφικτό για όλους, ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να περιορίσεις αρκετά αυτά που καίει τα αμάξι σου. Εδώ σου έχουμε 10 διαφορετικούς! 

1. Ρύθμισε την πίεση των ελαστικών
Προσέξτε τα ελαστικά του αυτοκίνητου σας. Η σωστή πίεση βοηθά στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου έως 5%.

2. Κάνε service όταν πρέπει
Εκτιμάται ότι η καλή συντήρηση προκαλεί καλύτερη απόδοση έως 30-40% σε σχέση με ένα μη συντηρημένο ΙΧ.

3. Οδήγησε στις σωστές στροφές
Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τις στροφές που αποδίδει η ροπή του κινητήρα έτσι ώστε να επιταχύνει το αυτοκίνητο χωρίς να πιέζεται το μοτέρ σε υψηλές στροφές.

4. Ήρεμα με το δεξί πεντάλ
Σε ανοιχτούς και κατηφορικούς δρόμους επιλέγουμε πάντα τη μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο και ποτέ νεκρά ταχύτητα, γιατί με επιλεγμένη ταχύτητα σταματάει η παροχή καυσίμου (στα πιο σύγχρονης τεχνολογίας μοτέρ). Αποφύγετε, επίσης, να οδηγείτε στα «κόκκινα», σε υψηλές, δηλαδή, ταχύτητες αλλά και τα απότομα φρεναρίσματα.

5. Χειροκίνητο start/stop
Αν είστε σταματημένος για πάνω από 1-2 λεπτά είναι προτιμότερο να σβήσετε τον κινητήρα. Ότι κάνει τοπ start/stop δηλαδή στα πιο καινούρια μοντέλα

6. Ξεφόρτωσε τα έξτρα βάρη  
Μην υπερφορτώνετε το όχημά σας. Αφαιρέστε την μπαγκαζιέρα οροφής όταν δεν την χρειάζεστε και υλικά από το πορτ-μπαγκάζ που δεν σας είναι απαραίτητα. Κατά μέσο όρο, η επιβάρυνση του οχήματος με 100 κιλά μπορεί να προκαλέσει αυξημένη κατανάλωση κατά 5-10%.

7. Σωστή χρήση κλιματισμού
Χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό του ΙΧ μόνο όταν είναι απαραίτητος, αλλά αποφύγετε τη χρήση του στη μεγαλύτερη σκάλα. Η ψύξη με κλιματισμό αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου έως 20%. Σε ταχύτητες κάτω των 50-60 χλμ/ώρα είναι προτιμότερο να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα αντί του a/c, ενώ σε υψηλότερες ταχύτητες είναι πιο οικονομικό να έχετε κλειστά τα παράθυρα και να χρησιμοποιείτε -σε μικρή σκάλα- τον κλιματισμό.

8. Το λεβιέ και το κοντέρ εκεί που πρέπει
Σε πολύ υψηλές ταχύτητες αυξάνεται κατακόρυφα η κατανάλωση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις πολύ χαμηλές ταχύτητες με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο γιατί ο κινητήρας «ζορίζεται» να διατηρήσει την επιθυμητή ταχύτητα και δεν κάνει καλή καύση.

9. Πάρε τον πιο σύντομο, όχι τον πιο κοντινό δρόμο
Μερικές φορές μια μεγαλύτερη σε απόσταση διαδρομή, μπορεί να είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά, αλλά και πιο γρήγορη. Προτίμησε λοιπόν διαδρομές που έχουν λιγότερη κίνηση. Έτσι, εκτός του ότι κερδίζεις χρόνο, έχεις κέρδος και από την μειωμένη κατανάλωση.

10. Προσοχή στο βενζινά σου
Τέλος, η επιλογή ενός σωστού βενζινάδικου καταλήγει να είναι οικονομικότερη, ακόμα  αν και η τιμή κτίσης του είναι ελαφρώς υψηλότερη, αφού προσφέρει καθαρότερη και αποδοτικότερη
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
Skoda