Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Είναι τα κάμπριο αυτοκίνητα πραγματικά για την Ελλάδα; Γιατί με τόσο ήλιο πόσο θα ανοίξεις την οροφή χωρίς να ψηθείς;

Είναι τα κάμπριο αυτοκίνητα πραγματικά για την Ελλάδα; Γιατί με τόσο ήλιο πόσο θα ανοίξεις την οροφή χωρίς να ψηθείς;

(16/6/2011)

Πόση ώρα μπορείς να κάτσεις κάτω από τον ήλιο το καλοκαίρι χωρίς να πάθεις ηλίαση; Ή μέσα σε ένα κάμπριο με την οροφή κατεβασμένη; Είναι εύκολο να αποφύγεις την ηλίαση; ¶ρα λοιπόν είναι τα κάμπριο αυτοκίνητα κατάλληλα για την Ελλάδα; Ναι ή όχι;

Το κάμπριο αυτοκίνητο είναι μια εφεύρεση των βορείων χωρών. Δεν είναι τυχαίο πως η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία όταν ήταν στις δόξες της είχε τα περισσότερα ανοιχτά μοντέλα από κάθε άλλη. Τα συννεφιασμένα καλοκαίρια τους οι άνθρωποι έβρισκαν διέξοδο σε «ανοιχτές» βόλτες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Κάμπριο αυτοκίνητα όμως έχουν παραδοσιακά και οι Ιταλοί. Και ο καιρός εκεί δεν διαφέρει τόσο από την Ελλάδα. Που σημαίνει, πως τα καλοκαίρια μόνο συννεφιασμένα δεν είναι και άρα υπάρχει ζήτηση για ανοιχτά αυτοκίνητα και εκεί.
Πέρα όμως από την ιστορία και την παράδοση, στην πράξη, ρεαλιστικά με 40 βαθμούς ντάλα Ιούλιο δε μπορείς να ανοίξεις την κουκούλα το μεσημέρι. Ίσα ίσα θες σκιά και κλιματισμό. Αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό για να πει κάποιος πως τα κάμπριο αυτοκίνητα δεν είναι για την Ελλάδα.
Όμως οι καλοκαιρινές μέρες δεν είναι μόνο τα μεσημέρια. Γιατί μόλις ο ήλιος πέσει λίγο και ανοίξει η οροφή, το πράγμα αλλάζει. Από τις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 6 το πρωί, ώρες που το καλοκαίρι είναι «ωφέλιμες» για τους Έλληνες, το κάμπριο είναι στις δόξες του.
Εξάλλου, το κάμπριο είναι αυτοκίνητο ψυχαγωγίας. Περισσότερο από κάθε άλλο μέσο μεταφοράς. Δεν αγοράζεις κάμπριο για τις πρωινές μετακινήσεις προς και από τη δουλειά σου. Σίγουρα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και γι αυτό, όμως ο λόγος που το πήρες είναι γιατί έχεις στο νου σου τη ζωή μετά τη δουλειά. Τα απογεύματα και τα βράδια. Και ο έναστρος καλοκαιρινός ουρανός φαίνεται πάντα καλύτερα μέσα από ένα κάμπριο.
¶ρα λοιπόν; Ισχύει πως τα κάμπριο είναι για τις βόρειες χώρες; Μπορεί εκεί να τα ανοίγουν περισσότερο, ακόμη και με βροχή και κρύο, όμως στην Ελλάδα το κάμπριο δένει με τις ώρες που είναι αφιερωμένες στην ψυχαγωγία.

Εσείς τι λέτε; Είναι το κάμπριο μόνο για να ψήνεσαι το καλοκαίρι, και δεν ταιριάζει στην Ελλάδα; Ή είναι ακριβώς αυτό που θέλεις για να ζήσεις το καλοκαίρι (και όχι μόνο) στο μέγιστο που μπορείς να το απολαύσεις; Πως το βλέπετε;
Toyota
OPEL