Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέο Ford Transit
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Ford Transit

Οδηγούμε το νέο Ford Transit

2.409 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2011)

Με ιστορία 46 ετών και περισσότερες από 6,3 εκ. πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, το Ford Transit αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα όλων των εποχών.

Με μερίδιο αγοράς σταθερά

Το ανανεωμένο Transit
εξακολουθεί να διακρίνεται
για την εξαιρετική, ουδέτερη και με πολύ καλή ποιότητα κύλισης, οδική του
συμπεριφορά κάτω από
όλες τις συνθήκες.

Το ανανεωμένο Transit εξακολουθεί να διακρίνεται για την εξαιρετική, ουδέτερη και με πολύ καλή ποιότητα κύλισης, οδική του συμπεριφορά κάτω από όλες τις συνθήκες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

άνω του 30% και στη χώρα μας (στα Van) κατά τηνδιάρκεια της τελευταίας πενταετίας, το Ford Transit κυριαρχεί στιςπροτιμήσεις του σύγχρονου επαγγελματία χάρη στην τεράστια γκάμα εκδόσεων του, το περιορισμένοκόστος χρήσης και συντήρησης,την ύπαρξη εκδόσεων με κίνησηστο μπροστινό, στον πίσω ή καιστους δύο άξονες, τα πολλαπλάμήκη αμαξώματος και μεταξονίουκ.ά.Όλα τα παραπάνω, έχουν συνδυαστεί με έναν πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας καθώς και μια εξαιρετική σχέση τιμής-αξίας, χάρη στο περιορισμένοκόστος αγοράς και στην εξαιρετικήεμπορική πολιτική της ελληνικήςαντιπροσωπείας που υποστηρίζειτον εκπρόσωπο της Ford με ευέλικτα προγράμματα χρηματοδότησης και σημαντικές –κατά και-ρούς- προσφορές.Για το 2012, η Ford παρουσίασεαρκετές και ιδιαίτερα σημαντικέςτροποποιήσεις στα χαρακτηριστικάτου Transit προκειμένου να το καταστήσει ακόμα πιο ανταγωνιστικόέναντι των σαφέστατα βελτιωμένων «αντιπάλων» του.Ουσιαστικά, οι διαφοροποιήσειςτου Transit για το 2012 εστιάζονταιστην πλήρη αναδιάρθρωση των κινητήρων του, με την έλευση τουνέου Global Duratorq TDCi των2,2 λτ. που αντικαθιστά τουςυπάρχοντες των 2,4 και 2,2 λτ.Προϊόν της παγκόσμιας στρατηγικής «One Ford» της εταιρείας, τονέο μηχανικό σύνολο προσφέρεται σε εκδόσεις 100, 125 και 140ίππων, ενώ η ισχυρότερη έκδοσητου θα αφορά στις πισωκίνητες(RWD) εκδόσεις του Transit καιαποδίδει ισχύ 155 ίππων. Αντίστοιχα, η μέγιστη τιμή της ροπής τουέχει αυξηθεί από τα 310 Nm (στηνέκδοση των 100 ίππων) έως καιστα 385 Nm (στην έκδοση των 155ίππων).Πέραν όμως του νέου κινητήρα,το ανανεωμένο Ford Transit προσφέρεται και σε νέες εκδόσειςECOnetic που χάρη στο πακέτο«ECO Pack» προσφέρουν σημαντική μείωση, τόσο της μέσης κατανάλωσης καυσίμου, όσο και τωνεκπομπών ρύπων συμβάλλονταςστην εξοικονόμηση καυσίμου έωςκαι 1.875 λτ., για ένα κύκλο χρήσης της τάξης 150.000 χλμ. ενός οχήματος.Παράλληλα, όπως θα δούμε καιπαρακάτω, το ανανεωμένο FordTransit έχει να επιδείξει και αρκετές επεμβάσεις στους τομείς τηςάνεσης, της ασφάλειας των επιβατών και του φορτίου του, αλλά καισε ό,τι αφορά στην αισθητική του.

Ο νέος Global 2,2 Duratorq TDCi
Ο νέος κινητήρας των 2.198 κ.εκ.με ισχύ 100, 125, 140 ή 155 ίππωνκαι αντίστοιχη ροπή από 310- 385Nm, αντικαθιστά όλες τις εκδόσειςτων μέχρι πρότινος μηχανικών συνόλων των 2,2 και 2,4 λτ. Σε σχέσημε τα μηχανικά σύνολα που αντικαθιστά, έχει να επιδείξει σύστημαάμεσου ψεκασμού common-railυψηλότερης πίεσης (1.800 bar από1.600 bar) και υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας, ενώ χάρη στην–επίσης τροποποιημένη- τεχνολογίαEGR (Exhaust Gas Recirculation)και το επικαλυμμένο φίλτρο μικροσωματιδίων (cDPF), καλύπτει τιςπροδιαγραφές ρύπων της Euro 5.Παράλληλα, έχει μειωθεί η αναλογία συμπίεσης από 17,5:1 σε15,5:1, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί, τόσο η απόδοση της ισχύος,όσο και της ροπής σε όλες του τιςεκδόσεις. Όλα τα παραπάνω έχουνσυμβάλει, στην μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx)κατά 40%, και του παραγόμενουθορύβου κατά την λειτουργία του.

Βελτιωμένη ακουστική και άνεση στο εσωτερικό
Παρά το γεγονός ότι η συνολική,βραβευμένη, αισθητική του εσωτερικού της καμπίνας του Transit παραμένει αναλλοίωτη, οι υπεύθυνοιτης Ford έχουν λανσάρει αρκετάνέα στοιχεία προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο άνεσης καιασφάλειας που προσφέρουν στουςεπιβάτες του οχήματος. Συγκεκριμένα, ένα νέο premium ηχοσύστημα της Sony με ψηφιακό ήχο, συνδεσιμότητα USB, Bluetooth VoiceControl και Bluetooth Audio Streamingαλλά και αναβαθμισμέναηχεία της Sony, βελτιώνει σημαντικά την εικόνα του ανανεωμένουTransit.Παράλληλα, στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων περιλαμβάνεται πλέον, το νέο θερμαινόμενοεμπρόσθιο παρμπρίζ «Quickclear»,ενώ προαιρετικά είναι διαθέσιμη καικάμερα οπισθοπορείας που εκπέμπει τις ενδείξεις της σε ειδική οθόνηστο επάνω μέρος του παρμπρίζ.Ένα ακόμα στοιχείο που αναμένεται να εκτιμηθεί δεόντως από τονοδηγό του οχήματος, είναι το HillLaunch Assist που διατηρεί την πίεση πέδησης για 2,5 δλ. μέχρις ότουο οδηγός μεταφέρει το πόδι τουαπό το ποδοστήριο του φρένου σεαυτό του γκαζιού. Τέλος, αξίζει νασημειώσουμε πως το ανανεωμένοTransit έχει δεχθεί σημαντικές βελτιώσεις στην ηχομόνωση της καμπίνας των επιβατών (ταμπλό, δάπεδο,οροφή) προκειμένου να μειωθούνσημαντικά οι ενοχλητικοί θόρυβοι ήτριγμοί που γίνονται αισθητοί κατάτην κίνηση του οχήματος και τηνλειτουργία του κινητήρα.

¶νετο, οικονομικό και οικολογικό στον δρόμο
Το Ford Transit, για το 2012, έχειδεχθεί αρκετά νέα στοιχεία που,ως επί το πλείστον, αναβαθμίζουντην ενεργητική του ασφάλεια και–κυρίως- το κόστος χρήσης του.Αρχικά, αξίζει να αναφερθούμεστο σύστημα ECO Pack που ενσωματώνει το σύστημα Auto StopStart και τον περιοριστή ταχύτηταςSpeed Limiter. Το πρώτο συνεργάζεται με τις δύο μπαταρίες Sure-Start® και απενεργοποιεί άμεσατον κινητήρα, όταν το όχημα είναισε στάση (π.χ. στο φανάρι) ενώ τονενεργοποιεί ξανά αυτόματα με τοπάτημα του συμπλέκτη. Όντας πλήρως αξιόπιστο και γρήγορο σε λειτουργία, το Auto Stop Start, όπωςαντίστοιχα και ο περιοριστής ταχύτητας στα 100 χλμ., συμβάλλουνστη σημαντική μείωση της μέσηςκατανάλωσης του οχήματος ωστόσο, εφόσον ο οδηγός το επιθυμεί,μπορούν να απενεργοποιηθούναπό το διακόπτη «ECO off» στηνκεντρική κονσόλα.Πέραν στοιχείων, όπως είναι ηνέα κάμερα οπισθοπορείας που διευκολύνει τον οδηγό στο χειρισμότου οχήματος, αξίζει να αναφέρουμε και το νέο VMT6 μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων της Ford που, μετά το Mondeo, τώρα προσφέρεταικαι στο Transit. Τέλος πληροφοριακά αναφέρουμε πως, η Ford επένδυσε περισσότερα από 8 εκ. δολάρια στις γραμμές παραγωγής στοSouthampton και το Kocaeli προκειμένου να είναι σε θέση να αναβαθμίσει την αντισκωριακή προστασία του ανανεωμένου Transitαπό τα 8 στα 12 έτη. Αντίστοιχα, ταδιαστήματα των σέρβις του έχουνμειωθεί στα 50.000 χλμ. ή κάθεδύο έτη.
Autotriti.gr
Citroen