Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Την προσεχή άνοιξη θα ξεκινήσει η εμπορική σταδιοδρομία του νέου Mini Roadster.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Την προσεχή άνοιξη θα ξεκινήσει η εμπορική σταδιοδρομία του νέου Mini Roadster.

To νέο Mini Roadster

(1/11/2011)

H Mini παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Roadster, η οποία αποτελεί την ανοικτή εκδοχή του Coupe. Λόγος γίνεται για το 6ο μοντέλο της γκάμας της εταιρείας και το 2ο που διαθέτει υφασμάτινη ανοιγόμενη οροφή.

Το Roadster αποτελεί την ανοικτή εκδοχή του Coupe μοντέλου, το οποίο λανσαρίστηκε νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι. Θα αποτελέσει το 6ο μοντέλο της γκάμας της εταιρείας και το 1ο διθέσιο με ανοικτή οροφή στην ιστορία της φίρμας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Όπως και το Coupe, έτσι και το Roadster στηρίζεται στην έκδοση hatchback και το μήκος του είναι μεγαλύτερο κατά 35 χλστ. από το αντίστοιχο του Mini Convertible. Πιο αναλυτικά, το μήκος είναι στα 3.734 χλστ., το πλάτος στα 1.683 χλστ. και το ύψος στα 1.390 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ορίζεται στα 2.467 χλστ.
Όμως, σε αντίθεση με το Convertible, το Roadster έχει μονάχα δύο θέσεις, ενώ και το παρμπρίζ είναι χαμηλότερο κατά 20 χλστ. και έχει μικρότερη κλίση κατά 13ο. Η απουσία των πίσω καθισμάτων, σχεδόν διπλασίασε τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ (240 λτ.).
Χάρη στο χαμηλότερο κέντρο βάρους, στη βελτιωμένη αεροδυναμική και στην καλύτερη ακαμψία, το Mini Roadster αναμένεται να έχει καλύτερα οδικά χαρακτηριστικά από το Convertible.

Η μόνη ουσιαστική αισθητική διαφορά ανάμεσα στα Coupe και Roadster είναι η ύπαρξη της υφασμάτινης οροφής, ενώ κοινά είναι και τα μηχανικά σύνολα που εξοπλίζουν τα δύο μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα, στη βάση της γκάμας του Roadster θα βρίσκεται η έκδοση Cooper των 122 ίππων. Κατά τα γνωστά, πιο πάνω συναντάμε την υπετροφοδοτούμενη Cooper S των 184 ίππων, ενώ στην κορυφή τοποθετείται η έκδοση John Cooper Works των 211 ίππων. Σε ό,τι αφορά στις diesel επιλογές, το παρόν θα δώσει η 2λιτρη έκδοση Cooper SD των 143 ίππων. Στάνταρ είναι το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ προαιρετικά τα Mini Roadster (πλην του JCW) διατίθενται και με 6άρι αυτόματο κιβώτιο.
CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
Leasing