Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
H ειδική έκδοση της Mercedes AMG SL εντυπωσιάζει με το ιδιαίτερο ματ χρώμα, ενώ διαθέτει αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακόνημα.

H ειδική έκδοση της Mercedes AMG SL εντυπωσιάζει με το ιδιαίτερο ματ χρώμα, ενώ διαθέτει αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακόνημα.

Mercedes AMG SL Special Edition

(10/4/2012)

Η AMG γιόρτασε αυτή τη χρονιά τα 45 χρόνια από την ίδρυσή της, γιαυτό και παρουσίασε στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη μια ειδική έκδοση Mercedes SL 65 AMG Roadster.

Η ειδική έκδοση της Mercedes SL 65 AMG Roadster παραχθεί σε 45 μονάδες παγκοσμίως, ενώ η πρώτη θα παραδοθεί στην αμερικάνικη αγορά το Νοέμβριο. Εξωτερικά, ξεχωρίζει με το ιδιαίτερο ματ χρώμα, ενώ διαθέτει αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακόνημα. Επίσης, από ανθρακόνημα έχει κατασκευαστεί και το καπάκι του V12 κινητήρα και έχει τοποθετηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξαγωγής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Οι εκρηκτικές της επιδόσεις οφείλονται στον V12 AMG 6 λίτρων διπλοτούρμπινο κινητήρα που αποδίδει 630 ίππους και την ροπή να φτάνει τα 1000 Nm. Το εν λόγο μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα νέο 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο AMG Speed shift Plus, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα από 4 διαφορετικά προγράμματα: Efficiency, Sport, Sport+ και Manual. Η διαδικασία της επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 4 δευτερόλεπτα, ωστόσο η απόλαυση ορθώς σταματάει στα 250 χλμ./ώρα, αφού περιορίζεται ως συνήθως ηλεκτρονικά η τελική του ταχύτητα. Όσον αφορά στην κατανάλωση, σύμφωνα με το εργοστάσιο φτάνει τα 11,6 λτ./100χλμ. (17% λιγότερο από το απερχόμενο μοντέλο).

Το βάρος της SL65 AMG φτάνει τα 1.950 κιλά και πατάει πάνω σε ειδικές αναρτήσεις της AMG, οι οποίες σε συνδυασμό με το σύστημα διεύθυνσης, αυτορυθμίζονται ανάλογα με την ταχύτητα κύλισης του αυτοκινήτου.
Autotriti.gr
EURONCAP MAXUS