• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

To Yaris HSD προσφέρει την υβριδική τεχνολογία στην πιο ολοκληρωμένη της μορφή.

Η διαφορά βάρους και η κατανομή του, έχουν επηρεάσει ελαφρώς τη δυναμική συμπεριφορά του Yaris HSD.

Ευθύβολο και σίγουρο στο ανοιχτό δρόμο, το Yaris HSD έχει το πιο χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή απ’ όλα τα άλλα απλά μοντέλα της γκάμας.

Στη λειτουργία EV το Yaris HSD μπορεί να κινηθεί με μηδενικούς ρύπους, αλλά στην πράξη αυτό μπορεί να συμβεί για πολύ λίγο, αφού οι μπαταρίες αδειάζουν γρήγορα.

Η εμπειρία, σε επίπεδο ποιότητας και χρηστικότητας, στο εσωτερικό του Yaris HSD είναι αντίστοιχη των απλών εκδόσεων.

Το υβριδικό σύστημα του Yaris, έχει υποστεί σμίκρυνση σε σχέση με τα Auris και Prius.

Δοκιμή: Toyota Yaris HSD

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/8/2012

Πόση απήχηση μπορεί να έχει ένα μικρό full υβριδικό όχημα; Πόσο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στις επιλογές της κατηγορίας του; Το Toyota Yaris HSD δίνει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

 

Έφτασε, πλέον, η εποχή που η υβριδική τεχνολογία στην πιο ολοκληρωμένη της μορφή, είναι προσιτή και προσβάσιμη από όλους. Η πιο τρανή απόδειξη γι’ αυτό είναι όλη η υβριδική γκάμα της Toyota που ξεκίνησε να απευθύνεται σε ψαγμένους, οικολογικά ευαισθητοποιημένους ανθρώπους και έχει καταφέρει να αφορά πλέον σε όλους. Στην αρχή μιλάγαμε με θαυμασμό (αλλά και σκεπτικισμό) για το Prius 1ης γενιάς, ενώ τώρα, το υβριδικό Yaris αποτελεί «απλώς» την ολοκλήρωση της κινητήριας γκάμας του.

 

Το όλο project αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Toyota, όσον αφορά στην αποδοχή του κόσμου, αλλά και ένα μεγάλο πείραμα για τους μηχανικούς της, αναφορικά με τις προτιμήσεις που θα διαμορφώσουν τις παραμέτρους του υβριδικού συστήματος αυτού καθ΄ αυτού. Πού θα δώσουν περισσότερη βάση, στη δύναμη ή τη ροπή. Έχοντας στα χέρια μας το υβριδικό Yaris επί ελληνικού εδάφους, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι, αφενός μεν η υλοποίηση του project δεν «μπάζει» από πουθενά, και αφετέρου ότι, οι οδηγικές του αξίες είναι ισοβαρείς με τις οικολογικές.

Tags: TOYOTA YARIS