Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην Ευρώπη οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23%.

15% αύξηση για το PSA Group

1.512 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2018)

Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις παρουσίασε για το 2017 το PSA Group (Peugeot, Citroen, DS και Opel). Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία.

Αύξηση 15% παρουσίασαν οι συνολικές πωλήσεις του PSA Group που περιλαμβάνει μάρκες όπως Peugeot, Citroen και DS, χάρη στην θετική πορεία των νέων SUV του Group και την εξαγορά της Opel από την General Motors.

Oι Γάλλοι είχαν μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις τους στις αγορές της Ευρώπης και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές, ωστόσο δεν τα πήγαν καλά στην αγορά της Κίνας, αν και έκαναν σημαντικές επενδύσεις.

Η Peugeot ήταν αυτή που παρουσίασε την σημαντικότερη αύξηση, η οποία έφτασε το 10,4%, βασιζόμενη στην επιτυχία του 3008 και του 5008 παρά τις όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν στην γραμμή παραγωγής. Αντίθετα, η Citroen σημείωσε πτώση κατά 7,5 % στις συνολικές πωλήσεις της λόγω της μεγάλης πτώσης (47%) που σημείωσε σε αγορές της Ανατολικής και νοτιοανατολικής Ασίας. Στην Ευρώπη πάντως σημείωσε αύξηση 3% χάρη στη καλή πορεία του C3 Aircross. Aντίστοιχη πτώση κατά 39% σημείωσε και η DS.
 
Στην Ευρώπη οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23% με τον αριθμό να φτάνει τα 2.380.000 αυτοκίνητα από τα οποία τα 376.400 ήταν Opel. Η Peugeot παρουσίασε σημαντική αύξηση των πωλήσεων της σε αγορές όπως η Γερμανία και η Γαλλία, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της απειλής του Brexit.

Τέλος, τα αυτοκίνητα του PSA Group αποδείχτηκαν δημοφιλή σε Μέση Ανατολή και Αφρική καθώς η αύξηση άγγιξε το 61%, ενώ στην Λατινική Αμερική η αύξηση έφτασε το 12%.

home pro
Autotriti.gr