ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πρώτη γεύση για την καινούργια -τρίτης γενιάς- Mercedes CLA

5.874 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2024)
Πρώτη γεύση για την καινούργια -τρίτης γενιάς- Mercedes CLA
4 Φωτογραφίες »

- Η νέα CLA εμφανίστηκε καμουφλαρισμένη στην Γαλλία
- Θα είναι Plug-in ή και ηλεκτρική
- Θα γίνει διαθέσιμη και σε έκδοση wagon

Η νέα CLA παρουσιάστηκε καμουφλαρισμένη στην Γαλλία

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του Concept CLA Class από την Mercedes, το concept car έχει εξελιχθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής. H τρίτης γενιάς CLA παρουσιάστηκε καμουφλαρισμένη  το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του 39ου Festival d΄Hyères που διεξήχθη στη Βίλα Νουαίλ στην νοτιοανατολική Γαλλία. Για να αποκρυφτούν οι λεπτομέρειες του μοντέλου χρησιμοποιήθηκε ένα καλλιτεχνικό καμουφλάζ με απροσδιόριστες γραμμές που «μπερδεύουν το μάτι», αλλά και κόκκινα σχέδια. Παρότι πρόκειται για ένα 5θυρο sedan, είναι ξεκάθαρο πως θα έχει και πάλι έντονα coupe χαρακτηριστικά.

Θα είναι Plug-in ή και ηλεκτρική

Με μια πρώτη ματιά, κοιτώντας τον τρόπο με τον οποίο η Mercedes έχει επιλέξει να καμουφλάρει το μπροστά μέρος της CLA, δίνεται η εντύπωση πως πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Γνωρίζουμε ήδη πως η CLA θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Modular Architecture (MMA) που υποστηρίζει κινητήρες εσωτερικής καύσης και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, οπότε η παραπάνω υπόθεση ενισχύεται. Παράλληλα, δεν διακρίνονται απολήξεις εξάτμισης στο πίσω μέρος. Με μία πιο παρατηρητική ματιά, το πρωτότυπο φέρει δύο εξωτερικές τάπες ανεφοδιασμού στα πίσω φτερά. Γι΄αυτό και δημιουργούνται τα σενάρια ότι πρόκειται για ένα Plug-in υβριδικό σύνολο ή, στην περίπτωση αμιγώς ηλεκτρικού συνόλου, το αυτοκίνητο θα έχει υποδοχείς φόρτισης και στις δύο πλευρές του για ευκολία.

Θα γίνει διαθέσιμη και σε έκδοση wagon

Παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί τεχνικά στοιχεία για την νέα CLA, μπορούμε να υποθέσουμε πως τεχνολογίες και στοιχεία από το concept θα υπάρχουν και στο αυτοκίνητο παραγωγής. Το ηλεκτρικό concept υποσχόταν 750 χλμ. μέγιστης αυτονομίας με χρήση υδρόψυκτων μπαταριών ιόντων λιθίου, οι οποίες με φόρτιση 15 λεπτών θα μπορούσαν να διανύσουν 400 χλμ.. Πέρα από το sedan, αναμένεται να κυκλοφορήσει και έκδοση wagon, πιθανώς ονομαζόμενη CLA Shooting Brake, όπως συνέβη και με την προηγούμενη γενιά.

Mercedes
moto